Άνοδος των κρουσμάτων στην Ιταλία

Τοπικά ξεσπάσματα της νόσου Covid-19 μεταξύ εργαζομένων σε εταιρεία courier στη βόρεια Ιταλία και μεταξύ διασωθέντων μεταναστών και προσφύγων στη Μσόγειο συνέβαλαν στην αύξηση των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία.

Στην Καλαβία, όπου τις τελευταίες ημέρες, ο ημερήσιος απολογισμός κατέγραφε κανά δυο ή καθόλου νέα κρούσματα, ανακοινώθηκαν σήμερα 28 νέα κρούσματα. Όπως έγινε γνωστό, προέρχονται μεταξύ περίπου 800 μεταναστών και προσφύγων που διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην περιοχή.

Στην περιφέρεια της Εμίλια -Ρομάνια ανακοινώθηκαν επίσης 71 νέα κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για υπολογίσιμη άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, κάτι αποδίδεται σε μια νέα εστία μολύνσεων σε μεγάλη εταιρεία ταχυμεταφορών στη Μπολόνια.

Αντιθέτως, στη Λομβαρδία, που κατά την κορύφωση της πανδημίας έβλεπε πάνω από 1.000 νέα κρούσματα την ημέρα, ανακοινώθηκαν 77 νέα κρούσματα σήμερα, Κυριακή.

Συνολικά, σήμερα, ανακοινώθηκαν 234 νέα κρούσματα στην Ιταλία, όπου το σύνολο ανέρχεται σε 243.061.

Επίσης, σήμερα, ανακοινώθηκαν άλλοι εννέα θάνατοι ασθενών με Covid-19, με το σύνολο των θυμάτων στη χώρα να ανέρχεται σε 34.954.

Την προσεχή Τρίτη, 14 Ιουλίου θα αποφασιστεί με ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο το αν θα παραταθεί ή όχι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Γερουσίας, Ελιζαμπέτα Καζελάτι.

«Ελπίζω ότι θα είναι η αρχή μιας πλήρους δημοκρατίας, επειδή στη Βουλή και στη Γερουσία είμαστε τώρα οι αόρατοι του συντάγματος», δήλωσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.