Οι Τούρκοι ετοιμάζονται για πόλεμο στη Λιβύη. Ετοιμη η Αίγυπτος να απαντήσει

Τις τελευταίες ώρες οι τούρκοι ενισχύουν τις ναυτικές τους δυνάμεις με πολεμικά πλοία και υποβρύχια ανατολικά της Ρόδου. Συγχρόνως όμως έχουν δεσμεύσει τρεις διαφορετικές περιοχές βόρεια της Λιβύης, στη θαλάσσια περιοχή δηλαδή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης.

Οι πληροφορίες θέλουν τους τούρκους να μην ετοιμάζονται για κάποια προκλητική ενέργεια νοτίως της Κρήτης, αλλά να ετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση στην Λιβύη η οποία πιθανόν να συνδυαστεί με προέλαση των τρομοκρατών ισλαμιστών προς την Σύρτη.

Η κόκκινη γραμμή της Αιγύπτου και ο ρόλος της Γαλλίας

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι σε περίπτωση που οι ισλαμιστές που υποστηρίζονται από την Τουρκία επιχειρήσουν κίνηση προς τα ανατολικά της χώρας, εκτός από τον εθνικό στρατό της Λιβύης θα βρουν απέναντί τους τον αιγυπτιακό στρατό και την αιγυπτιακή πολεμική αεροπορία. Αυτό ενισχύει το σενάριο της γενικευμένης σύρραξης, καθώς το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και τα υποβρύχια που έχουν μεταφερθεί ανατολικά της Ρόδου μπορούν να επιχειρήσουν κατά της Αιγύπτου σε συνδυασμό με την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Η Αίγυπτος έχει πανίσχυρο στρατό και σαφέστατη υπεροπλία στο έδαφος. Εάν όμως προκληθεί από τους τούρκους θα πρέπει να εμπλακεί το Πολεμικό Ναυτικό της Αιγύπτου και οπωσδήποτε η πολεμική αεροπορία της Αιγύπτου, γεγονός που θα αποδυναμώσει την στήριξη της χώρας στον στρατάρχη Χαφτάρ. Όσο ο εθνικός στρατός της Λιβύης εκεί την στήριξη της αιγυπτιακής αεροπορίας, είναι κυριολεκτικά ανίκητος. Σε περίπτωση όμως που η Τουρκία προκαλέσει με σκοπό να απασχολήσει τα αιγυπτιακά μαχητικά στον Βορρά, η μάχη θα είναι αμφίρροπη.

Σε κάθε περίπτωση, οι στιγμές είναι εξαιρετικά κρίσιμες και δεν θα πρέπει να υποτιμούμε τον ρόλο της Γαλλίας η οποία ψάχνει αφορμή για να χτυπήσει την Τουρκία και να υποχρεώσει το ΝΑΤΟ να πάρει θέση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.