Αλβανικές συμμορίες ρημάζουν ανενόχλητες ακατοίκητα σπίτια σε ελληνικά μειονοτικά χωριά

Η αλβανική κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια στις επιθέσεις που κάνουν τα εγκληματικά κατακάθια της χώρας στις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών.

Η εφημερίδα «δημοκρατία» σήμερα γράφει για τις ληστείες και τις κλοπές που κάνουν αλβανικές συμμορίες σε ακατοίκητα σπίτια σε ελληνικά μειονοτικά χωριά.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των τοπικών παραγόντων της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, οι αλβανικές αρχές αδρανούν όσον αφορά την καταπολέμηση του εγκλήματος, το οποίο στρέφεται κατά των ομογενών μας.

Η ανθελληνική πολιτική των Τιράνων δεν είναι κάτι νέο. Για την ακρίβεια, η πολιτική της γειτονικής χώρας δεν έχει περάσει ποτέ κάποια… φιλελληνική φάση. Το σχετικό με τις διμερείς σχέσεις «ποτενσιόμετρο» έχει μόνο ανθελληνικές ενδείξεις.

Είναι γνωστές οι καταπατήσεις ελληνικών περιουσιών και τα γκρεμίσματα ελληνικών κτισμάτων στη Βόρειο Ήπειρο από τις αλβανικές Αρχές. Γνωστές είναι και οι διακρίσεις σε βάρος της ελληνικής μειονότητας. Ποτέ δεν σταμάτησαν οι διώξεις που στρέφονται εναντίον των αδελφών μας. Πρόσφατη είναι η δολοφονία του Κώστα Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία και η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα από Αλβανούς μαφιόζους παρακρατικούς. Δεν μπορεί να λησμονηθεί η συνεργασία των Τσάμηδων με τους ναζί την περίοδο της Κατοχής αλλά και οι μετέπειτα διεκδικήσεις των απογόνων τους σε βάρος της Ελλάδας.

Η κλιμάκωση της ανθελληνικής πολιτικής της Αλβανίας συνδέεται ευθέως και με τη διαρκώς βελτιούμενη σχέση της με την Τουρκία, η οποία στήνει στρατιωτικές βάσεις στη χώρα και επηρεάζει την πολιτική σκηνή σε τέτοιο βαθμό, ώστε να φτάνει στο σημείο να προκαλεί την ακύρωση της συμφωνίας για την ΑΟΖ Ελλάδας – Αλβανίας.

Η Ελλάδα οφείλει να υπενθυμίσει στην Αλβανία την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των δύο χωρών, την οικονομική εξάρτησή της από τη χώρα μας, την παρουσία μας στους διεθνείς οργανισμούς και τις συμμαχίες καθώς και ότι κάθε πράξη και επιλογή φέρει συνέπειες.

Αν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να καταφέρει να αντιμετωπίσει τη συμπεριφορά ανίσχυρων χωρών όπως η Αλβανία, η οποία εξαρτά την επιβίωσή της από την Ελλάδα, τι μπορεί τότε να πράξει με πιο δύσκολους αντιπάλους;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.