Επιδρομή εισαγγελέων στο «αρχηγείο» της Volkswagen

Επιδρομή πραγματοποίησαν γερμανοί εισαγγελείς στα γραφεία της Volkswagen AG στο πλαίσιο έρευνας για τους κινητήρες ντίζελ, καταφέρνοντας ένα νέο πλήγμα στις προσπάθειες της αυτοκινητοβιομηχανίας να βάλει ένα τέλος στο σκάνδαλο με την παραποίηση των στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων που είχε ξεσπάσει πριν από τέσσερα χρόνια.
Η έρευνα «στρέφονταν εναντίον μεμονωμένων κατηγορουμένων» και αφορούσε οχήματα με συγκεκριμένους ντίζελ κινητήρες, ανέφερε η VW σε δήλωσή της. Η VW «ενημέρωσε εγκαίρως και προληπτικά για τα τεχνικά στοιχεία τα οποία αποτελούν τη βάση των ισχυρισμών των Αρχών » και «θεωρεί ότι οι αιτιάσεις του εισαγγελέα και οι διεξαγώμενες έρευνες είναι αβάσιμες».
Η Volkswagen παραδέχτηκε το Σεπτέμβριο του 2015 στις Αρχές των ΗΠΑ ότι παραποίησε τα στοιχεία στις δοκιμές εκπομπών ντίζελ προκαλώντας μια κρίση που έχει κοστίσει μέχρι τώρα στην μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου περίπου 30 δισ. ευρώ.
Η VW δήλωσε ότι συνεργάζεται με το γραφείο του Εισαγγελέα στο Braunschweig αλλά από την Εισαγγελία δεν ήταν διαθέσιμοι να κάνουν κάποιο σχόλιο ενώ το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών αρνήθηκε να σχολιάσει.
Πηγή: newmoney.gr/Bloomberg

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.