ΠΑΣΤΟΡΑΣ ΜΠΡΑΝΣΟΝ: ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ εκδοθεί ο Γκιουλέν στην Τουρκία!

Ο Άντριου Μπράνσον, ο Αμερικανός πάστορας που βρέθηκε στην «καρδιά» της διπλωματικής κρίσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet πως θα προτιμούσε να εκδοθεί στην Τουρκία ο κληρικός Φετουλά Γκιουλέν, τον οποίον η Άγκυρα κατηγορεί ως «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

«Αν ήταν στο χέρι μου, στείλ’ τε τον στον Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως οι ΗΠΑ δεν θα τον «παζάρευαν» με τον Γκιουλέν ή τον Χακάν Ατίλλα, τον πρώην αντιπρόεδρος της κρατικής τουρκικής τράπεζας Halkbank, ο οποίος καταδικάστηκε από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν.

Σημείωσε πως τον επισκέφθηκε ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ στη φυλακή και του είπε πως μετέφερε μήνυμα από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως οι ΗΠΑ στόχευαν να φέρουν των πάστορα πίσω στις ΗΠΑ με πιο κατάλληλο τρόπο. «Θέλουμε να σε φέρουμε στην Αμερική όμως πρέπει να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Κανένα παζάρι για σένα. Αν κάνουμε κάτι τέτοιο, θα αποτελέσει κακό προηγούμενο και οι Αμερικάνοι ανά τον κόσμο θα έμπαιναν σε κίνδυνο. Οποιοδήποτε καθεστώς μπορεί να παραπέμψει στη μέθοδο αυτή για να μας τελειώσει», είπε ο γερουσιαστής σύμφωνα με τον Μπράνσον.

Ερωτηθείς αναφορικά με ένα τηλεφωνικό μήνυμα που περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο εναντίον του και το οποίο τον συνέδεε με την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, στο οποίο ο Μπρανσον έλεγε πως «περιμένουμε κάτι που θα ταρακουνήσει τους Τούρκους», ο πάστορας είπε πως αναφέρονταν στη «βούληση του Θεού» που θα ταρακουνήσει τους ανθρώπους που απομακρύνονται από «τα πνευματικά πράγματα».

Πηγή: https://www.euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.