Η ληστεία του αιώνα στη Γερμανία – Έκλεψαν κοσμήματα αξίας ενός δισ. ευρώ – ΦΩΤΟ

Παλαιά κοσμήματα που εκτιμάται ότι η αξία τους ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ εκλάπησαν από γερμανικό μουσείο στη Δρέσδη. Οι ντετέκτιβ είπαν πως το μουσείο Πράσινος Θόλος στη Δρέσδη έγινε στόχος των διαρρηκτών τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την Bild, η εκτιμώμενη αξία των κοσμημάτων ανέρχεται στο ένα δισ. ευρώ και αναφέρεται ότι οι κλέφτες έκλεισαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο μουσείο στις 5 το πρωί προτού εισβάλλουν στον χώρο μέσα από ένα παράθυρο.

Οι διαρρήκτες εικάζεται ότι πήραν κοσμήματα, διαμάντια και πολύτιμους λίθους αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τόμας Γκάιτνερ επιβεβαίωσε τη ληστεία: “Ερευνούμε το περιστατικό, έχουμε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό. Στον Πράσινο Θόλο βρίσκεται η μεγαλύτερη συλλογή θησαυρών της Ευρώπης και ιδρύθηκε από τον εκλέκτορα πρίγκιπα της Σαξονίας Φρειδερίκο-Αύγουστο Α΄ που ονομαζόταν και Δίκαιος το 1723.Στεγάζεται στο κάστρο της Δρέσδης και αποτελεί μέρος της Κρατικής Συλλογής Τεχνών της Δρέσδης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.