ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΕΝΑ νέο κόμμα υπό τον Ρέντσι

Συντάκτης:  efsyn.gr

Την αλλαγή των ισορροπιών στην ιταλική πολιτική σκηνή καταγράφει δημοσκόπηση στη γειτονική χώρα, που διενεργήθηκε με αφορμή τις φήμες που υπάρχουν το τελευταίο χρονικό διάστημα περί αποχώρησης του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι από το Δημοκρατικό κόμμα.

Η δημοσκόπηση υπογραμμίζει ότι στην περίπτωση που ο Ρέντσι προχωρήσει σε δημιουργία νέου κόμματος, θα αποσπάσει ποσοστό 9%, στερώντας έτσι πολύτιμες ψήφους από τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως από την Κεντροαριστερά.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «La Stampa», η δημοσκόπηση δίνει στο Δημοκρατική κόμμα ποσοστό 11,8%, έναντι 18,7% που είχε συγκεντρώσει το ίδιο κόμμα στις εκλογές του περασμένου Μαρτίου. Πτωτική πορεία θα καταγράψει και η Κεντροδεξιά Forza Italia με 8,9%, (έναντι 14% τον Μάρτιο).

Ο μεγάλος κερδισμένος από μία τέτοια κίνηση του Ρέντσι φέρεται να είναι ο Ματέο Σαλβίνι και Λέγκα του Βορρά, καθώς θα εκτιναχθούν στο 33,1% (από 17,3%) και θα αναδειχθούν ως πρώτο κόμμα στην Ιταλία.  Αντίθετα, τα Πέντε αστέρια θα υποστούν σημαντική μείωση των δυνάμεων τους, πέφτοντας από το υψηλό 32,6% στο 24,8%.

Η δημοσκόπηση επισημαίνει, επίσης, ότι ένα ποσοστό 19% από τους ψηφοφόρους του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για τη δημιουργία ενός κόμματος από τον Ματέο Ρέντσι και μάλιστα, σκέφτονται να το ψηφίσουν.

 

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.