ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ: 2.000 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΕ μία ημέρα – 1.700 σε προσωρινή κράτηση

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι προσήχθησαν από τις αστυνομικές αρχές στη Γαλλία στο πλαίσιο των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, που είχε θέσει σε εφαρμογή έκτακτο αστυνομικό μηχανισμό για την περίσταση.

Οι προσαγωγές αυτές οδήγησαν σε περισσότερες από 1.700 προσωρινές κρατήσεις, σύμφωνα με αυτό τον οριστικό απολογισμό της “τέταρτης πράξης” του κινήματος αυτού, που κινητοποίησε 136.000 ανθρώπους.

Τα “κίτρινα γιλέκα” έχουν δώσει περιθώριο στον πρόεδρο Μακρόν να απαντήσει σχετικά με τις διεκδικήσεις τους, γράφει η Deutsche Welle, προσθέτοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις και τα επόμενα Σαββατοκύριακα μέχρι τις χριστουγεννιάτικες γιορτές.

Άρα αύριο, το αργότερο μεθαύριο, για να έχουν στο μεταξύ βγει και οι σφυγμομετρήσεις για την απήχηση που έχουν τα γεγονότα στους Γάλλους, κάτι που ενδιαφέρει πολύ τον γάλλο πρόεδρο.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν θα πρέπει να μιλήσει και να τοποθετηθεί. Το επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Benjamin Griveaux, μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

“Φυσικά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει σημαντικές ανακοινώσεις” ανέφερε το πρωί χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το πότε θα τις κάνει και πού θα κινηθεί επί του περιεχομένου.

Τις δηλώσεις του προέδρου περιμένει εναγωνίως σύσσωμος ο γαλλικός λαός, που ελπίζει ότι ο Μακρόν θα δεσμευτεί για άμεσες πράξεις, θα δώσει άμεσες λύσεις και θα προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στη φορολογία, έτσι ώστε να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των Γάλλων σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Παράλληλα, σοσιαλιστές, κομουνιστές και οι “Ανυπότακτοι” του Μελανσόν ενώθηκαν για να καταθέσουν αύριο πρόταση μομφής. Με μόλις 62 ψήφους δεν έχει βέβαια πιθανότητες επιτυχίας, αλλά μόνο συμβολική αξία με την ελπίδα ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών από άλλα κόμματα θα την στηρίξουν.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ και DW

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.