ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ: ΟΙ ευκαιρίες και οι προκλήσεις στο οικονομικό πεδίο

Τουρισμός και ενέργεια αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων, καθώς είναι οι δύο τομείς που τα πεδία δραστηριοποίησης των Ελληνορωσικών επιχειρήσεων είναι πολύ μεγάλα.

Οι διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά το 2013 έχουν πλήξει τις διμερείς εμπορικές συναλλαγές με το ισοζύγιο να έχει διαταραχθεί.

Στη βάση αυτή το 2019 αντιμετωπίζεται ως έτος αναθέρμανσης των οικονομικών σχέσεων Ελλάδος – Ρωσίας και υπέρβασης των εμποδίων και των περιορισμών του παρελθόντος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2017 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία αυξήθηκε κατά 8,8% σε σύγκριση με το 2016, ανερχόμενη στα 234 εκατ. ευρώ. Έναντι του 2013 (έτος προ των κυρώσεων) οι ελληνικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 42,2%. Επί συνόλου ελληνικών εξαγωγών, το ποσοστό που κατευθύνεται προς την Ρωσία αντιστοιχεί σε 0,81%.

Το 2017 η αξία των εισαγωγών από τη Ρωσία αυξήθηκε κατά 21,4%, ανερχόμενη στα 3,42 δισ. ευρώ. Σε σχέση με το 2013 η αξία των εισαγωγών από Ρωσία μειώθηκε κατά 48,3%. Επί συνόλου ελληνικών εισαγωγών, το ποσοστό που προέρχεται από Ρωσία αντιστοιχεί στο 6,8%.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Πηγή: https://www.newsbomb.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.