ΤΖΟΝΙ ΧΑΛΙΝΤΕΪ: ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ την περιουσία του διεκδικούν σύζυγοι, παιδιά, δύο χώρες ή, μάλλον, δύο ήπειροι

Χωρισμένη ανάμεσα σε γάμους, συζύγους, παιδιά, χώρες και ηπείρους, η τεράστια περιουσία του Τζόνι Χαλιντέι παραμένει στα δικαστήρια! Η κληρονομιά του, που μετρά πολλά εκατομμύρια ευρώ, έχει οδηγήσει τα πιο κοντινά του πρόσωπα σε διένεξη μέχρις εσχάτων. Εναν χρόνο μετά τον θάνατό του Γάλλου ροκ σταρ (πέθανε στις 5 Δεκεμβρίου του 2017) η μεγάλη «οικογένεια» Χάλιντεϊ εξακολουθεί να είναι μοιρασμένη μεταξύ Γαλλίας και Αμερικής, και όλα δείχνουν πως αυτή η αντιπαράθεση θα αποτελέσει την κόντρα της δεκαετίας. Κανείς άλλωστε δεν μιλάει για συμβιβαστική οδό…

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η  περιουσία του ανέρχεται σε 80 εκατομμύρια ευρώ και προέρχεται όλη από τα ακίνητα που έχει αποκτήσει. Δέκα πέντε εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η ιδιοκτησία στο Παρίσι (Marnes-la-Coquette), 12,7 οι βίλες στο Λος Αντζελες, 12,5 οι αντίστοιχες στην Σάντα Μόνικα. Στο νησί της Καραϊβικής Σεντ-Μπαρτ η βίλα «Jade» υπολογίζεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ, η βίλα «Joy» στα 4 (έχουν τα ονόματα από τις δύο μικρότερες κόρες του) και η βίλα «Sylvestre» στα δύο. Οι ετήσιες απολαβές από τους δίσκους αγγίζουν το ένα εκατομμύριο και γύρω στα 2.5 είναι οι υπολογισμοί από τις πωλήσεις του τελευταίου του δίσκου, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2017. 

Τζόνι Χάλιντεϊ: Oι ετήσιες απολαβές από τις πωλήσεις των δίσκων του ανέρχονται σε 2.5 εκατομμύρια ευρώ

Στα ποσά αυτά δεν έχουν συμπεριληφθεί λογαριασμοί του σε τράπεζες, αλλά ούτε περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας, όπως οι τέσσερις μηχανές Harley-Davidson που διέθετε, τα σπορ αυτοκίνητα (Lamborghini, Cobra, Bentley) που είχε στην κατοχή του και πολλά αντικείμενα.

Γάλλος πολίτης που διέμενε στις ΗΠΑ, ήταν ο Τζόνι Χάλιντεϊ και παρά το γεγονός ότι στις αρχές Δεκεμβρίου κλείνει χρόνος από τον θάνατό του, δεν έχει ακόμα γίνει σαφές με το δίκαιο ποιας χώρας θα αντιμετωπιστεί και θα λυθεί το θέμα της κληρονομιάς του. Η δίκη που είχε οριστεί στη Γαλλία για τις 30 Νοεμβρίου 2018 μετατέθηκε για τις 22 Μαρτίου 2019, αφήνοντας ανοιχτό το ζήτημα. 

Ολα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι η τελευταία σύζυγός του εμφανίστηκε, αμέσως μετά τον θάνατο του Τζόνι Χάλιντεϊ, έχοντας μια διαθήκη στα χέρια της. Ενα καλιφορνέζικο τραστ στο οποίο ο γάλλος ροκ σταρ είχε εμπιστευτεί όλη του την περιουσία, καθιστούσε την κατά 32 χρόνια νεώτερή του Λετισιά, απόλυτη κληρονόμο και κατ΄επέκταση τις κόρες τους. Η διαθήκη είχε συνταχθεί τον Ιούλιο του 2014 και υπάκουε στους νόμους της Καλιφόρνιας, με τους οποίους έπρεπε και να ολοκληρωθεί η διαδικασία, σύμφωνα με την Λετισιά. 

Μαζί με την Λετισιά, την τέταρτη και τελευταία του σύζυγο, από την οποία ξεκίνησε όλη η αντιπαράθεση

Η αντίδραση των δύο μεγάλων παιδιών του Χάλιντεϊ ήταν άμεση: Θεωρούσαν ότι η κληρονομιά του πατέρα τους έπρεπε να μοιραστεί σύφωνα με την γαλλική νομοθεσία, που προορίζει το 1/4 της περιουσίας στην τελευταία του σύζυγο και 3/16 στο καθένα από τα τέσσερα παιδιά του. Ετεροθαλή αδέλφια μεταξύ τους, ο πρωτότοκος Νταβίντ Χάλιντεϊ, γιος από τον πρώτο γάμο του με την Συλβί Βαρτάν και η Λόρα Σμετ, καρπός της σχέσης του με την ηθοποιό Ναταλί Μπέι. Ο 52χρονος σήμερα  συνθέτης και τραγουδιστής, που έχει δύο κόρες από τον δικό του πρώτο γάμο, είναι, από το 2004, παντρεμένος με την κόρη ενός πάμπλουτου μεγαλοεπιχειρηματία, και έχει έναν γιο. Για εκείνον το θέμα δεν είναι τόσο οικονομικό όσο ηθικό και καλλιτεχνικό. Η 35χρονη Λόρα, για την οποία ο πατέρας της ηχογράφησε, το 1996, ένα τραγούδι με το όνομά της, είναι ηθοποιός και οικονομικά δεν διαθέτει την άνεση του αδελφού της. 

Με την κόρη του Λόρα Σμετ, καρπό της σχέσης του με την ηθοποιό Ναταλί Μπέι

Ο πρωτότοκος γιος του Τζόνι Χάλιντεϊ, μουσικός επίσης, Νταβίντ Χάλιντεϊ

Τζόνι Χάλιντεϊ και Συλβι Βαρτάν, την εποχή που μεσουρανούσαν σαν ζευγάρι στο τραγούδι και στην ζωή

Η Λετισιά Μπουντού είναι η τέταρτη και τελευταία γυναίκα που παντρεύτηκε ο Χάλιντεϊ -είχαν μεσολαβήσει άλλοι δύο γάμοι μετά την Συλβί Βαρτάν. Μαζί της ο Τζόνι απέκτησε, μέσω υιοθεσίας, τις δύο μικρότερες κόρες του, από το Βιτενάμ, την Ζαντ και την Τζόι, 14 και 10 χρόνων αντιστοίχως σήμερα. Ζώντος το Χάλιντεϊ η Λετισιά είχε ήδη γίνει, κατά το 50%, συνιδιοκτήτρια της μεγάλης ακίνητης της περιουσίας του συζύγου της. Οσο για την Ζαντ και την Τζόι, σύμφωνα…

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.