ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ του Creed 2 και μας τα είπαν όλα

Στο https://www.athensvoice.gr διαβάσαμε:

Το Λονδίνο αυτή την περίοδο είναι ο ιδανικός χριστουγεννιάτικος προορισμός, παρότι στους κεντρικούς δρόμους του επικρατεί το αδιαχώρητο από κόσμο και αυτοκίνητα. Η αγγλική μεγαλούπολη φοράει τα γιορτινά της, ο καιρός είναι φιλικός με τον ήλιο να παίζει κρυφτούλι με τα σύννεφα και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε επίπεδα… Ελλάδας, στα πασίγνωστα πολυκαταστήματα (που πρέπει να περιμένεις πάντως αρκετή ώρα στην ουρά για να εξυπηρετηθείς) οι βιτρίνες θυμίζουν χολιγουντιανές υπερπαραγωγές, ενώ τα διώροφα κόκκινα λεωφορεία διαφημίζουν την ταινία που σπάει ταμεία αυτές τις μέρες.

Το «Creed 2» απ’ ό,τι φαίνεται έχει τα φόντα να φτάσει την επιτυχία της πρώτης ταινίας και οι βασικοί συντελεστές της (πλην του Σιλβέστερ Σταλόνε που αποφάσισε να βάλει τους δικούς του τίτλους τέλους στην ιστορία του «Ρόκι» αποχαιρετώντας οριστικά τον Ιταλό επιβήτορα Ρόκι Μπαλμπόα)νιώθουν περήφανοι για αυτό. Τους συναντήσαμε την περασμένη Παρασκευή σε γνωστό ξενοδοχείο κοντά στην Oxford street και είχαμε αρκετή ώρα για να μοιραστούμε τις σκέψεις τους γύρω από την περιπέτεια αυτή.

Το γεγονός που σχολιάστηκε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ήταν η πρόσφατη απόφαση του Σταλόνε να αποχωριστεί τον … Ρόκι. Ο 61χρονος πανύψηλος και γοητευτικός ακόμη Ντολφ Λούντγκρεν που τον γνωρίζει περισσότερα χρόνια από κάθε άλλον στο σετ (είχε υποδυθεί το θηριώδη Ιβάν Ντράγκο, το ρώσο αντίπαλο πυγμάχο του Μπαλμπόα στο «Ρόκι 4»), έχει πρώτος τον λόγο.

ΣχετικαΡούπερτ Έβερετ: Ο Όσκαρ Ουάιλντ είναι έμπνευση για κάθε περιθωριακόΡούπερτ Έβερετ: Ο Όσκαρ Ουάιλντ είναι έμπνευση για κάθε περιθωριακό

«Μετά από εκείνη την ταινία που άλλαξε τη ζωή μου γίναμε φίλοι με τον Σλάι και μιλούσαμε συχνά. Μπορώ λοιπόν να πω ότι τον γνωρίζω αρκετά για να καταλάβω πως σκέφτεται. Φυσικά και είναι σεβαστή η απόφαση του αφούδικαιούται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον να κάνει κάτι τέτοιο καθώς ο «Ρόκι» είναι δικό του δημιούργημα.

ΣχετικαΚριτική για τις νέες ταινίες της εβδομάδαςΚριτική για τις νέες ταινίες της εβδομάδας

Όμως τον κατανοώ απόλυτα. Ύστερα από 40 και βάλε χρόνια, είναι λογικό να θέλει να βάλει μια τελεία σε αυτή την προσωπική διαδρομή που του πρόσφερε τόσα πολλά», ενώ ο πρωταγωνιστής Μάικλ Μπ. Τζόρνταν που υποδύεται τον Αντόνις Κριντ, παραδέχεται πως ξαφνιάστηκε με αυτή την είδηση και αποκάλυψε πως τον πήρε αμέσως τηλέφωνο και τον ρώτησε αν είναι… καλά.

«Όμως, ξέρετε, ο Σλάι είναι πολύ ήρεμος άνθρωπος. Χωρίς καν να ανεβάσει τόνο στη φωνή του ή να προδίδει κάποια αμφιβολία στη συγκεκριμένη απόφαση του, με έπεισε ότι αυτή ακριβώς ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αποχωριστεί το alter ego του», μας είπε. Στο ίδιο πνεύμα και η Τέσα Τόμσον, που υποδύεται την Μπιάνκα, τη σύζυγο του Αντόνις Κριντ, στάθηκε στο «ιδιαίτερα συγκινητικό και ειλικρινές μήνυμα του, αφού έχει δίκιο ο Σταλόνε λέγοντας ότι ο «Ρόκι» θα εξακολουθεί να ζει στις καρδιές όλων αυτών που τον αγάπησαν εδώ και τέσσερις δεκαετίες».

Ελλείψει Ρόκι, ο σουηδός Ντολφ Λούντγκρεν φυσικά και γίνεται ο δέκτης των περισσοτέρων ερωτήσεών μας, ενώ μας σοκάρει όταν μας αποκαλύπτει μια προσωπική πτυχή που ελάχιστοι γνωρίζουν. Στην ερώτησή μας πώς πείστηκε να πάρει μέρος στο «Creed 2» παραδέχτηκε ότι αρχικά είχε τις επιφυλάξεις του αλλά όταν διάβασε το σενάριο κάμφθηκαν όλες οι αντιστάσεις. «Ήταν εξαιρετικά καλογραμμένο και μου άρεσε που εξέλισσε τον χαρακτήρα μου με τέτοιο τρόπο ώστε να μην θυμίζει τον μονοδιάστατο κακό Ιβάν Ντράγκο του τέταρτου «Ρόκι», ενώ άγγιζε και μια ευαίσθητη χορδή μου». Όταν τον ρωτήσαμε ποια είναι αυτή, απάντησε «η σχέση με τον δικό μου πατέρα με έχει σημαδέψει βαθιά. Στο νέο φιλμ εκπαιδεύω το γιο μου με σκληρό τρόπο για να πάρει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή από τον Άντονις. Το σκηνικό μου θύμισε τη δική μου κακοποίηση από τον πατέρα μου, ο οποίος με έδερνε συχνά, όπως και τη μητέρα μου. Χρειάστηκε πολλά χρόνια ψυχοθεραπείας για να μπορέσω να το ξεπεράσω όλο αυτό το επώδυνο παρελθόν», ολοκλήρωσε τη προσωπική εξομολόγηση του ο Λούντγκρεν με τις τελευταίες λέξεις του να αφήνουν μια αμήχανη παγωμάρα σε όλους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο δωμάτιο.

Τον(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.