Να γιατί η Αθήνα και όλοι οι δυτικοί έκλεισαν τις πρεσβείες τιυς στη Συρία: Παραδειγματικός »ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ » του πρωθυπουργού του Λιβάνου Χαρίρι

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου ο Saad Hariri ανακοίνωσε την παραίτησή του υπό συνθήκες τις πιο «ταπεινωτικές » που υπάρχουν : στο Riyad και μέσω της σαουδαραβικής κρατικής τηλεόρασης. Η καριέρα του παίρνει ένα θλιβερό τέλος σύμφωνα με τους αναλυτές ενώ στο Λίβανο δρομολογούνται καταστροφικές συνέπειες καθώς η  »χώρα είναι πολύ μικρή κι αδύναμη για να μπορέσει ν΄αναλάβει τις οικονομικοπολιτικές συνέπειες αυτής της παραίτησης », σχολιάζει ο Walid Joumblatt.
Ο λιβανέζος αναλυτής Amin Hoteith αναφέρει ότι δέχθηκε τεράστιες πιέσεις τις τελευταίες βδομάδες και έγινε ο στόχος μιας  « βίαιης campagne μιντιακής » στη Σ Αραβία που τον κατηγορούσε για « συνέργεια με την Αντίσταση ».
Σύμφωνα με τον Hotheith που ρωτήθηκε από το Al-Alam, ο Hariri « απειλήθηκε με θάνατο από τους σαουδάραβες » που δεν δίστασαν να τον υβρίσουν και να τον ταπεινώσουν. Γιος του Rafiq Hariri, ο Saad  « αρνήθηκε να επιστρέψει στο Λίβανο για να υποβάλει την παραίτησή του ως προβλέπει το σύνταγμα της χώρας ».
Στην ανακοίνωσή του ο Hariri λέει ότι βρίσκεται σε μια κατάσταση « ταυτόσημη με αυτήν που προηγήθηκε του θανάτου του πατέρα του».
Σύμφωνα με αυτόν τον αναλυτή οι σαουδάραβες αποφάσισαν να συντρίψαν κάτω από τα πόδια τους «ένα πιόνι» που δεν θα χρησίμευε όπως θα έπρεπε για τα συμφέροντά τους. Για να του επιτρέψει να παραμείνει στο Riyad η μοναρχία θα ζήτησε από τον Hariri « να επιτεθεί βίαια σε Ιράν και Hezbollah » στο διάγγελμά του.
Πολλοί σύριοι αναλυτές ωστόσο συσχετίζουν τη γελοιοποίηση Χαρίρι από σαουδάραβες που τον παραίτησαν με αυτόν τον άκομψο πρωτοφανή τρόπο με το γεγονός ότι υπέγραψε την απόφαση αποστολής νέου πρέσβη του Λιβάνου στη Συρία διορίζοντας τον Saad Zakhia, που θα όφειλε να παρουσιάσει τις επόμενες μέρες τα διαπιστευτήριά του στον Bachar al-Assad.
Ο Saad Zakhia πήγε στη Δαμασκό και ευχαρίστησε τις συριακές αρχές για την υποδοχή που του επεφύλαξαν μετέφερε το IRNA.Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών ο Λίβανος δεν είχε πρέσβη στη Δαμασκό. Την ευθύνη της πρεσβείας είχε ένας υπάλληλος που την είχε επιφορτισθεί.
Στις 2 Νοέμβρη στο Υπ.Συμβούλιο κάποιοι υπουργοί μεταξύ αυτών του  κόμματος (FL), εναντιώθηκαν στα διαπιστευτήρια του πρέσβη στον Άσαντ και ζήτησαν να αναβληθεί αυτό και να γίνει αφότου η Αραβική Λίγκα δεχθεί πάλι τη Συρία στους κόλπους της. Ο Saad Hariri, όσο και οι υπουργοί του που προέρχονται από την συμμαχία 14 Μαρτίου  επέδειξαν αδιαφορία στις διαμαρτυρίες αυτές που σημαίνει ότι ο Χαρίρι αποδεχόταν απόλυτα την διαδικασία διαπίστευσης του πρέσβη της χώρας του στον Άσαντ.Η Σ Αραβία με βάση τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις φαίνεταιότι απεγνωσμένα επιχειρεί να σταματήσει την εξομάλυνση των πολιτικών σχέσεων Λιβάνου Συρίας.
Πηγές του Al-Arabiya αναφέρουν ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του Χαρίρι πριν κάποιες μέρες ενώ η ασφάλεια του Λιβάνου διαψεύδει κατηγορηματικά …

 dimpenews.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.