Ομολογία-κατηγορώ- Ολος ο βρώμικος πόλεμος ΣΥΡΙΑ σε μια συνέντευξη του τ. πρωθυπουργός του Κατάρ και νυν ΥΠΕΞ ο Hamad Bin Jassim

Ο τ. πρωθυπουργός του Κατάρ και νυν ΥΠΕΞ ο Hamad Bin Jassim, αναγνώρισε δημόσια ότι υποστήριξε τις τζιχαντιστικές οργανώσεις με την υποστήριξη των ΗΠΑ,Τουρκίας για την ανατροπή του προέδρου Bachar Al Assad.
Την προηγούμενη Τετάρτη σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση του Κατάρ και πρόσφατα στο bbc δήλωσε ότι το Κατάρ και η Σ Αραβία υποστήριξαν πολύ στρατιωτικά την πτέρυγα της συριακής al-Qaida, την τ.al-Nosra (σήμερα Fatah Cham), με την υποστήριξη των ΗΠΑ.
O Hamad bin al-Jassem al Thani τ.πρωθυπουργός του Κατάρ και νυν ΥΠΕΞ  σε συνέντευξή του  έκανε σοβαρές αποκαλύψεις για την υπολογίσιμη υποστήριξη που πρόσφερε η χώρα του στις ένοπλες φράξιες στη Συρία μέσω της Τουρκίας με την συνέργεια των αμερικανικών δυνάμεων και άλλων χωρών της περιοχής της Σ Αραβίας, Ιορδανίας, Ηνωμένων Αρβικών Εμιράτων και της Τουρκίας. Ο Hamad bin al-Jassem πήγε πιο μακριά αποκαλύπτοντας ότι η Συρία   διέφυγε το 2007 ένα χρόνο μετά την ήττα του Ισραήλ στο Λίβανο ένα αποκαλυπτικό σχέδιο που στόχευε την αποσύνθεσή της.  Ανέφερε ότι η Doha ορίστηκε νά σχοληθεί με τη συριακή κρίση με την ολοκληρωτική έγκριση της  Washington και του Riyad, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του διαθέτει αδιαμφισβήτητες αποδείξεις υπό τη μορφή επίσημων εγγράφων της Σ Αραβίας και ΗΠΑ που διατάσουν το Κατάρ να επιφορτιστεί με το ντοσιέ της συριακής κρίσης.Ο Jassem υπογράμμισε ότι η στρατιωτική υποστήριξη που διοχέτευσε η χώρα του στις ένοπλες ομάδες στη Συρία οδηγήθηκε μέσω Τουρκίας σε συντονισμό με ΗΠΑ.
Η διαδρομή της λογισμικής υποστήριξης προορισμένης για ένοπλες φράξιες στη Συρία ήταν σύμφωνα με τον επικεφαλή της καταριανής διπλωματίας διασφαλισμένη από τις αμερικανικές, τουρκικές και σαουδαραβικές δυνάμεις ξεκινώντας από την
αμερικανική βάση στο  Incirlik στην Τουρκία.
Μια βάση που τη διαχειρίζονται αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ,Τουρκία,Σ Αραβίας,Κατάρ,Εμιράτα,Μαρόκο,Ιορδανία,Ισραήλ,Γαλλία και Αγγλία και των οποίων η κύρια αποστολή ήταν ο συντονισμός των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία. 
Η Washington ανέπτυξε στην διάθεση αυτής της μονάδας στρατιωτικών πληροφοριών 6 κατασκοπευτικούς δορυφόρους που επιχειρούσαν επί 24ωρης βάσης διοχετεύοντας όλες τις λεπτομέρειες τις πιο συγκεκριμένες για την εξέλιξη της κατάστασης επί του τερέν με φωτογραφίες υποστήριξης άμεσα μεταδιδόμενες στην αίθουσα επιχειρήσεων στην βάση Incirlik, που ήταν επιφορτισμένη με την παρακολούθηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη βόρεια ζώνη της Συρίας.Οι αμερικάνικοι δορυφόροι διασφάλιζαν την ίδια στιγμή την μετάδοση πληροφοριών σε άλλα κέντρα επιχειρήσεων εμφυτευμένα στην περιοχή κυρίως στην πόλη Irbid στην Ιορδανία στο βορρά του βασιλείου
στην αεροπορική βάση  Al-Hussein,
που διαχειρίζονταν αξιωματικοί της αντικατασκοπείας της Ιορδανίας,Ισραήλ,Σ Αραβίας, Eμιράτων, Aμερικής, Αγγλίας και Κατάρ και ήταν επιφορτισμένοι να επιτηρούν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη νότια ζώνη στη Συρία.
137 δις dollars δαπανήθηκαν από το Κατάρ
Ο Qatari Hamed Bin Jassem al-Thani, που είχε το γενικό πρόσταγμα του Κατάρ αφού ήταν στην εξουσία τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία  διαβεβαιώνει ότι ο πόλεμος στη Συρία κόστισε στη χώρα του πάνω από 137 δις dollars, υπογραμμίζοντας ότι οι εμίρηδες και οι διοικητές των  »ένοπλων οργανώσεων » τρομοκρατικών επωφελήθηκαν από αυτή την οικονομική βάνα και τα χρήματα που έρρεαν πλουσιοπάροχα σε σημείο που κάποιοι από αυτούς έγιναν δισεκατομυριούχοι, το χρήμα επίσης χρησιμοποιήθηκε για να προκαλέσει αποσκιρτήσεις από το συριακό στρατό. Ένας απλός στρατιώτης μη βαθμοφόρος που δέχεται να εγκαταλείψει το συριακό στρατό κια να ενσωματωθεί σε μια ένοπλη  »πολιτοφυλακή », θα δεχθεί ενα φάκελο με  15.000 dollars, ενώ ένας αξιωματικός ως και 30.000 dollars.
Ο ίδιος δεν απέφυγε να  »δώσει » κάποιες  προσωπικότητες της Συρίας που πρόδωσαν τη χώρα τους για μια χούφτα δολάρια. Αναφέρει ενδεικτικά και ε[πιπαραδείγματι τον τ. πρωθυπουργό της  Συρίας τον Riyad Hidjab που αποφάσισε να τα βροντήξει όταν προσεγγίστηκε από τον ξάδερφό του που έμενε στην Ιορδανία  που του παρουσίασε μια προσφορά Σ Αραβίας ύψους  50.000.000 dollars σε αντάλλαγμα για τη διαφωνία του μια δελεαστική προσφορά που δέχθηκε αμέσως.
Ο Hamed Bin Jassim επανέρχεται επίσης  στην απομάκρυνση του πρώην διοικητή της μονάδας  ελίτ του Συρίας, της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, του Manef Tlass, ενός διακανονισμού που αναπτύχθηκε στα υπόγεια της γαλλικής DST, σε συνεργασία με την αδερφή του Manef Tlass που μένει εδώ και πολύ καιρό στη Γαλλία πήρε τη γαλλική υπηκοότητα την Madiha Tlass, χήρα του συρο-σαουδάραβα επιχειρηματία Akram Aaja. Ο τ. πρωθυπουργός του Κατάρ και νυν ΥΠΕΞ του που αποφάσισε να σπάσειτην omerta στο συριακό αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο κλειδί του Λιβανέζου πρωθυπουργού Saad Hariri, στη συριακή διαμάχη ξεκινώντας από το γραφείο του στην τούρκικη πόλη  Gaziantep, γραφείο διευθυνόμενο  από το λιβανέζο βουλευτή Okab Sakr που οργάνωσε τη διακίνηση όπλων προς τη Συρία και αυτή η διείσδυση του Hariri στη συριακή διαμάχη είναι μια από τις αιτίες της χρεοκοπίας του στις υποθέσεις.
Ο τ. καταριανός Πρωθυπουργός τελικά ομολόγησε ότι η χώρα του διαδραμάτισε ένα ρόλο κλειδί στην καταστροφή Αιγύπτου,Λιβύης,Συρίας και Υεμένης μέσω του πλάνου που εκπονήθηκε στις ΗΠΑ.Ο  Jassem προειδοποίησε για το ρόλο που διαδραμάτισαν τα μίντια όπως το κανάλι  Al-Jazeera σε αυτήν την ολοσχερή καταστροφή  εγκαθίδρυσης του χάους σε πολλά κράτη της περιοχής. algerie1,.humanite 30.10.17
Απόσπασμα από τη συνέντευξη:
« Όταν τα γεγονότα ξεκίνησαν στη Συρία πήγα στη Σ Αραβία για να συναντήσω το βασιλιά Abdallah, με διαταγή του πρίγκιπα Son Altesse που είναι ο πατέρας μου, αυτός ο (Abdallah] είπε ότι μας υποστήριζε.Συνεχίστε με αυτό το πλάνο και εμείς θα σας συντονίσουμε  αλλά είστε εσείς που επιφορτίζεστε τις επιχειρήσεις.Δεν θα επεισέλθω σε λεπτομέρειες αλλά έχουμε πλήρη ντοκουμέντα γι αυτό που συνέβη στη Συρία  από την Τουρκία και με συντονισμό από τις αμερικανικές δυνάμεις και όλα διανεμήθηκαν από τους τούρκους και τις αμερικανικές δυνάμεις   … ίσως υπήρξε μια σχέση με την αλ Nusra, είναι πιθανό εγώ ο ίδιος δεν το γνωρίζω… αγωνιζόμασταν για το θήραμα  [al-sayda] και τώρα το θήραμα διέφυγε αλλά εμείς πολεμάμε ακόμη  … και τώρα ο Bachar είναι πάντα εδώ. »
Σύμφωνα με τον Hamad Bin Jassim η υποστήριξη στην  al-Nosra σταμάτησε – δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς– από τότε που η Washington την υπολόγισε ως « απαράδεκτη ».

dimpenews.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.