Το ελληνικό χρέος θέμα διαφωνίας στις συζητήσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Γερμανία

Ακόμη δεν άρχισαν καλά- καλά οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης συνασπισμού, της λεγόμενης και κυβέρνησης Τζαμάικα, και άρχισαν οι εμπλοκές, αναφέρει δημοσίευμα της Handelsblatt. Η διαχείριση, κυρίως, του ζητήματος του χρέους άλλων κρατών της ΕΕ, όπως της Ελλάδας, αποτελεί θέμα διαφωνίας. Και είναι μόνο η αρχή.
Μεγάλη συζήτηση μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης της Άγκελα Μέρκελ, των Ελεύθερων Δημοκρατών και των Πρασίνων προκαλεί το θέμα της διαχείρισης του χρέους άλλων χωρών της ΕΕ. Ενώ τα χριστιανικά κόμματα (CDU και CSU) και το FDP απορρίπτουν κατηγορηματικά μία «ένωση χρέους», οι Πράσινοι έχουν πάρει θέση στο πρόγραμμά τους υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και των λεγόμενων ευρωομολόγων.
Την Τρίτη είχαν ήδη συζητήσει οι ομάδες διαπραγμάτευσης των κομμάτων για μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, αλλά το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου, καθώς δεν ήταν δυνατό να υπάρξει συμφωνία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.