ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ γρήγορα

Στο https://www.in.gr διαβάσαμε:

MH XAΣETEΣιωπηλή επανάσταση (Das schweigende Klassenzimmer, Γερμανία, 2018)

Δράμα του Λαρς Κράουμε με τους Γιόνας Ντάσιερ, Μάικλ ντε Κόκο. Μυθοπλαστική «αναπαράσταση» της πράξης αλληλεγγύης που συνέβη στην δεκαετία του 1950, όταν οι μαθητές γυμνασίου μιας πόλης στην Ανατολική Γερμανία, προέβησαν στην δική τους, «σιωπηλή επανάσταση»: προκειμένου να συμπαρασταθούν στα θύματα της αντισοβιετικής εξέγερσης στην Ουγγαρία το 1956, κάποιοι μαθητές αποφάσισαν να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή εν ώρα μαθήματος.

Η πράξη προκάλεσε την οργή των αρχών, τόσο στο σχολείο, όσο και στο Κόμμα που έστειλε εκπροσώπους για ανακρίσεις και τα περαιτέρω Ο Λ. Κράουμε εξετάζει με όρεξη και περιέργεια τα παράξενα εκείνα χρόνια και συγχρόνως τιμά τα παιδιά εκείνα που παρά την πίεση που τους ασκήθηκε επέλεξαν να διατηρήσουν το στόμα τους κλειστό και να μην καταδώσουν στις αρχές τον υποκινητή της σιωπηλής επανάστασης.

ΑΘΗΝΑ: ΑΙΓΛΗ – KHΦΙΣΙΑ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (Πατησίων) – ΔΑΝΑΟΣ – ΕΛΛΗ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ – ΖΕΑ – ΤΟWN CINEMAS  – ΘΕΣ/ΚΗ: ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ – ΦΑΡΓΚΑΝΗ Ευτυχισμένος Οσκαρ («The happy prince», Αγγλία/ Bέλγιο/ Ιταλία/ Γερμανία 2018)

Βιογραφικό δράμα του Ρούπερτ Εβερετ με τον ίδιο έκτακτο στον ρόλο του συγγραφέα Οσκαρ Γουάιλντ (1854- 1900) στα τελευταία χρόνια της ζωής του, όταν είχε μείνει μόνος, άφραγκος και ξεχασμένος από τους φίλους του.

ΑΘΗΝΑ: ΙΝΤΕΑΛ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΝΙΡΒΑΝΑ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ – ΣΙΝΕΡΑΜΑ – ΑΙΓΛΗ – ΟΣΚΑΡ – ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΣΙΝΕΑΚ ΘΕΣ/ΚΗ: Π.ΖΑΝΝΑΣΑΦΗΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑΡομπέν των Δασών (Robin Hood, ΗΠΑ, 2018)

Περιπέτεια του Οτο Μπατχερστ με τον Τάρον Εγκερτον στον ρόλο του ήρωα του τίτλου, πολύ παραλλαγμένο σε σχέση με την εικόνα που έχουμε μέχρι σήμερα πάνω στον προστάτη των φτωχών και τιμωρό των άπληστων πλουσίων. Βιντεοκλιπίστικη φασαρία.

ΑΘΗΝΑ: ODEON ΟΠΕΡΑ – ΓΑΛΑΞΙΑΣ – ΑΕΛΛΩ – OΛΑ ΤΑ VILLAGE – NOVACINEMA ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ – ODEON ESCAPE ΙΛΙΟΝ – WEST CITY – ΝΑΝΑ – ODEON STARCITY – TOWN CINEMAS ΓΛΥΦΑΔΑ ΘΕΣ/ΚΗ: ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – VILLAGE COSMOS – CINEMA ONEΚριντ 2 Creed II (ΗΠΑ, 2018)

Αθλητικό δράμα του Στίβεν Κέιπλ Τζούνιορ με τους Μάικλ Τζόρνταν, Σιλβέστερ Σταλόνε. Άλλος ένας κλώνος του «Ρόκι» που ξεκίνησε το 1976 και σήμερα, 42 χρόνια αργότερα, εξακολουθεί να απασχολεί το Χόλιγουντ _προφανώς λόγω των χρημάτων που οι ταινίες αυτές αποφέρουν. Το μόνον που αξίζει είναι οι καλογυρισμένες σκηνές στο ρινγκ, τις οποίες επίσης έχουμε χιλιοματαδεί!

ΑΘΗΝΑ: ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ODEON STARCITY – ODEON ESCAPE ΙΛΙΟΝ – ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – TOWN CINEMAS  – ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΑΕΛΛΩ – ΝΑΝΑ – ΑΙΓΛΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝ/ΡΑΣ – WEST CITY – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΝΟΙΞΗ – ΟΝΑΡ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΘΕΣ/ΚΗ: VILLAGE COSMOS – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – CINEMA ONE(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.