ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ φιλοτιμία για τις κάλπες των δήμων

Στο https://www.in.gr διαβάσαμε:

Η διαφαινόμενη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες του Μαΐου αποθαρρύνει κάποια πρόσωπα που ενδεχομένως θα κατέγραφαν ένα καλό αποτέλεσμα στον Δήμο Αθηναίων να θέσουν υποψηφιότητα. Έτσι, το Μέγαρο Μαξίμου οδηγείται σε λύση ανάγκης, όπως ομολογούν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους.

Η δυστοκία εξεύρεσης δυνατού υποψηφίου για τον πρώτο δήμο της χώρας ήταν εμφανής όλο το προηγούμενο διάστημα, απόρροια και του γενικότερου πολιτικού κλίματος.

Έτσι, αν και η αναμέτρηση του Δήμου Αθηναίων έχει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά και γι’ αυτό εξ αρχής στόχος του πρωθυπουργού ήταν να υπάρξει μια ισχυρή υποψηφιότητα, το Μέγαρο Μαξίμου κάνει την ανάγκη, φιλοτιμία και όπως όλα δείχνουν θα δώσει το χρίσμα στον 35χρονο υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος θεωρείται ένα πρόσωπο που δεν είναι φθαρμένο, είναι αποτελεσματικό και εργατικό στο υπουργείο μέχρι στιγμής, αλλά και στο προηγούμενο πόστο του στην Επιθεώρηση Εργασίας. Αν και δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα -ούτε καν η δεύτερη- κάποιοι θεωρούν ότι θα μπορούσε να επαναληφθεί η επιτυχία που έκανε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές κάλπες της Αθήνας, ο οποίος αναμετρήθηκε στα ίσια με τον Γιώργο Καμίνη, κάτι που κανείς δεν περίμενε.

Η αλήθεια είναι όμως, ότι κατά την προηγούμενη αναμέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση και ερχόταν με φόρα για να γίνει κυβέρνηση, και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης βρέθηκε πάνω στο ανοδικό «κύμα». Αντίθετα, ο Νάσος Ηλιόπουλος θα αναμετρηθεί με ισχυρές προσωπικότητες για τον Δήμο Αθηναίων και μάλιστα σε μια από τις χειρότερες στιγμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τουλάχιστον καταγράφεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Το εάν θα δοθεί το χρίσμα για τον Δήμο Αθηναίων στον Νάσο Ηλιόπουλο δεν θα παραμείνει σε εκκρεμότητα για πολύ. Το Σαββατοκύριακο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και όπως όλα δείχνουν την Κυριακή θα ανακοινωθεί ο εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος για τον Δήμο Αθηναίων, ώστε να λάβει και την πολιτική έγκριση των μελών του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι μια λύση ανάγκης για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι και η μοναδική, καθώς η δυστοκία του κυβερνώντος κόμματος να βρει κατάλληλους υποψηφίους ισχύει και για άλλους μεγάλους δήμους της χώρας. Η ίδια συνταγή ακολουθείται και στον Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς και στον Δήμο Πειραιά.

Η επιλογή της υφυπουργού Κατερίνας Νοτοπούλου να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο δείχνει ακριβώς αυτή την συνταγή διαχείρισης της ήττας που αναζητούν στο Μαξίμου. Μια νεαρή κοπέλα, χωρίς ουσιαστικές πολιτικές αναφορές και κυρίως αυτοδιοικητική εμπειρία, που βρέθηκε μέσα σε ένα χρόνο να είναι επικεφαλής ενός ανύπαρκτου γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και υφυπουργός επίσης ενός ανύπαρκτου και χωρίς αντικείμενο υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Στο ίδιο μοτίβο είναι άλλωστε και η υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα για τον Πειραιά.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το κυβερνών κόμμα θα επιχειρήσει να προσεγγίσει διάσπαρτες και ανενεργές πολιτικά δυνάμεις με αριστερό και κεντροαριστερό πρόσημο του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, με στόχο να συγκροτηθούν πιο δυναμικά και μαχητικά ψηφοδέλτια σε μεγάλους δήμους και σε βασικές πρωτεύουσες νομών, ενώ το ίδιο θα γίνει και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Για να μην τορπιλιστεί η στρατηγική για δημιουργία ευρύτερου μετώπου προοδευτικών δυνάμεων και ουσιαστικό άνοιγμα σε δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο, αναλαμβάνει δράση ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, αντιλαμβανόμενος ότι το σχέδιό του δεν υποστηρίζεται ούτε καν από το σύνολο των υπουργών της κυβέρνησής του, πολύ περισσότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ.(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.