Καταρρέει ο τουρισμός στην Τουρκία: 10.000.000 λιγότεροι τουρίστες το 2016

Καταρρέει ο τουρισμός στην Τουρκία, καθώς τα απανωτά τρομοκρατικά κτυπήματα έχουν αποτρέψει τους ξένους επισκέπτες να προτιμήσουν την Τουρκία ως προορισμό σε ποσοστό 30%.
Μέσα σε διάστημα ενός έτους σημειώθηκε μείωση της εισόδου τουριστών στην Τουρκία κατά περίπου 10 εκατομμύρια. Συγκεκριμένα 34,8 εκατομμύρια τουρίστες μετέβησαν στην χώρα το διάστημα Ιανουάριος-Νοέμβριος 2015 ενώ μόλις 24 εκατομμύρια την ίδια περίοδο το 2016.
«Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να πληγεί η οικονομία. Διότι δεν είναι ένας πόλεμος όπως ήταν στο παρελθόν. Είναι διαφορετικός, ένας ιδιότυπος πόλεμος πόλεων. Γι’ αυτό και κτυπούν πρώτα τον τουρισμό», υποστηρίζει η Γιασεμίν Πιριντσίογλου, τουριστική ξεναγός σύμφωνα με ρεπορτάζ του euronews.
Ωστόσο υπάρχουν κι εκείνοι, που δεν νιώθουν ότι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο αν μάλιστα προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες.
«Ερχόμαστε για ταξίδια εδώ. Ούτως ή άλλως επικρατεί αναταραχή παντού στον πλανήτη, αυτό είναι γεγονός. Ο κόσμος λέει τα ίδια και για την δική μας πόλη στην Ουκρανία, το Ντνεπροπετρόφσκ. Είμαστε κοντά στην πρώτη γραμμή, αλλά επικρατεί ηρεμία γενικότερα. Η ζωή συνεχίζεται. Αποφασίσαμε να κάνουμε το ταξίδι μας ούτως ή άλλως», αναφέρει η Νατάλια Ντουμπάλτσεβα, Ουκρανή τουρίστρια στην Κωνσταντινούπολη στο euronews.
Λόγω των μειωμένων αφίξεων η τουρκική οικονομία δέχεται ισχυρές πιέσεις.
Το ευρώ ισοδυναμεί με 3,7 τουρκικές λίρες ενώ το τρίτο τρίμηνο του 2016 σημειώθηκε πτώση κατά 7% στην πώληση αγαθών και υπηρεσιών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.