Κίνα: Σε λειτουργία επτά νέες ζώνες ελεύθερου εμπορίου

Επτά νέες ζώνες ελεύθερου εμπορίου θα λειτουργούν από αύριο (1η Απριλίου) στην Κίνα, ανεβάζοντας σε 11 τον συνολικό αριθμό τους, καθώς η χώρα έχει ως στόχο την ενίσχυση του εμπορίου και των διασυνοριακών επενδύσεων.
Το κρατικό συμβούλιο, που είναι το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας, έχει εγκρίνει τη δημιουργία των επτά νέων ζωνών στις περιφέρειες Λιαονίνγκ, Ζετζιάνγκ, Χενάν, Χουμπέι, Σιτσουάν και Σαανσί, καθώς και στον δήμο Τσονγκκίνγκ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.
Η απόφαση έχει στρατηγική σημασία όσον αφορά το άνοιγμα και τις μεταρρυθμίσεις, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη διερεύνηση της χρηματοπιστωτικής καινοτομίας, ανέφερε η ανακοίνωση. Η δημιουργία νέων ζωνών γίνεται σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την καθιέρωση της πρώτης ζώνης ελεύθερου εμπορίου στη Σαγκάη για να δοκιμασθεί ένα ευρύ φάσμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, όπως το άνοιγμα στις ξένες επενδύσεις και η μείωση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.