Χιλιάδες Βραζιλιάνοι διαδήλωσαν κατά της μείωσης συντάξεων κι επιδομάτων

Δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες και μέλη συνδικάτων διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας εναντίον του σχεδίου της κυβέρνησης του προέδρου Μισέλ Τέμερ να αλλάξει το συνταξιοδοτικό σύστημα στη χώρα κι εκατοντάδες διαδηλωτές κατέλαβαν το κτίριο του υπουργείου στην πρωτεύουσα Μπραζίλια.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων και του υπογείου σιδηροδρόμου ακυρώθηκαν κατά μεγάλο μέρος τους στο Σάου Πάουλου και στο Ρίου ντε Ζανέιρου, τις πολυπληθέστερες πόλεις της Βραζιλίας. Οδηγοί αντιμετώπισαν μεγάλες καθυστερήσεις λόγω των διαδηλώσεων σε μεγάλες οδικές αρτηρίες στο Σάου Πάουλου.

Στη Μπραζίλια, πάνω από 1.500 μέλη κινημάτων τα οποία εκπροσωπούν τους αγρότες και τους άστεγους διαδήλωσαν στο υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε το Κίνημα Ακτημόνων Αγροτών (MST) σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο υπουργός Οικονομικών Ενρίκε Μεϊρέλες δήλωσε ότι υπήρξαν φθορές μέσα στο υπουργείο, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

«Σε πολλούς ορόφους του κτιρίου έγινε εισβολή λόγω αυτής της απεργίας», δήλωσε ο Μεϊρέλες σε δημοσιογράφους στη Μπραζίλια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.