Συντριπτικό πλήγμα των Ρώσων στο Χάρκοβο: Εκατοντάδες νεκροί -Οι Ουκρανοί ζητούν μεγάλες ποσότητες αίματος

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Ένα συντριπτικό πλήγμα στο Τσουγκούεφ στο Χάρκοβο πέτυχαν οι Ρώσοι με βαλλιστικούς πυραύλους Iskander σκοτώνοντας εκατοντάδες Ουκρανούς και υπάρχουν μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες πως ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ο διευθυντής της ουκρανικής Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR), Κίριλ Μπουντάνοφ!

Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ούτε έχει διαψευσθεί ακόμα αλλά έχει κοινοποιηθεί σε πολλούς ρωσικούς λογαριασμούς.

Πάντως, σε ό,τι αφορά το πλήγμα από τα όσα αναφέρονται από ουκρανικές και ρωσικές πηγές, χτυπήθηκαν κέντρα εφέδρων και οι απώλειες θεωρούνται τρομακτικές.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται πάρα πολλοί Γάλλοι που έχουν μεταβεί στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν τους στρατεύσιμους.

Στους ουκρανικούς λογαριασμούς αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «άσχημα νέα» και ότι υπάρχει απαίτηση για πολύ μεγάλες ποσότητες αίματος.

Τους τελευταίους μήνες τα ρωσικά πλήγματα έχουν γίνει ακριβέστατα και ιδιαίτερα δολοφονικά. Ειδικά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα, οι Ρώσοι έχουν «σκληρύνει» πάρα πολύ, ωστόσο η ακρίβεια των πληγμάτων δείχνει ότι μεθοδικά και συστηματικά εμπλέκεται ο ρωσόφωνος πληθυσμός των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας.

Σε ό,τι αφορά τον Μπουντάνοφ, θεωρείται πιθανή η παρουσία του κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού καθώς συχνά πήγαινε στην περιοχή αυτή για να επιθεωρήσει της ουκρανικές εφεδρείες.

Το Τσουγκούεφ διαθέτει παλαιές σοβιετικές βάσεις τις οποίες χρησιμοποιεί ο ουκρανικός Στρατός.

Ακόμα κι αν δεν παρίστατο ο Μπουντάνοφ θεωρείται σίγουρο ότι υπήρχαν αρκετοί υψηλόβαθμοι Ουκρανοί αξιωματικοί.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.