Σούπερ μάρκετ και τράπεζες: Ποιες ημέρες δεν θα λειτουργήσουν και γιατί

Κλειστά αναμένεται να παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ της χώρας για τους καταναλωτές λόγω της μεταφοράς της αργίας του Πάσχα.  Δηλαδή τα σούπερ μάρκετ δεν αναμένεται να λειτουργήσουν ανήμερα του Πάσχα στις 5 Μαΐου, την Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη στις 7 Μαΐου .

Τι ισχύει για τις τράπεζες

Αλλά και οι συναλλαγές στις τράπεζες αναμένεται να παγώσουν για 6 ημέρες για τους πολίτες λόγω Πάσχα των Ορθόδοξων και της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς.

Συνεπώς την  Τετάρτη 8 Μαΐου θα εκτελεστούν οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από την Μεγάλη  Πέμπτη 2 Μαΐου.

Επίσης ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι και το πώς θα καταβληθούν οι μισθοδοσίες αλλά και κατά περίπτωση ακόμη και το «δώρο Πάσχα» για κάποιες επιχειρήσεις.

Οι μεταφορές θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου. Σημειώνεται δε πως την Τετάρτη 8 Μαΐου θα γίνουν οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου .

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.