Η πρώτη πόλη των 15 λεπτών των ΗΠΑ δημιουργήθηκε στο Τέμπε της Αριζόνα

Μια συνοικία στο Τέμπε της Αριζόνα, που ονομάζεται Culdesac είναι η πρώτη κοινότητα στο έθνος που σχεδιάστηκε για μια ζωή χωρίς αυτοκίνητα.

Η Culdesac περιγράφεται ως το πρώτο παράδειγμα των ΗΠΑ στο αφήγημα της «πόλης των15 λεπτών» – ένα όραμα που προωθείται από την παγκοσμιοποιημένη ελίτ – και η ιδέα παρουσιάζεται ως ένα πιο «φιλικό προς το περιβάλλον» μέρος όπου οι κάτοικοι μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα τους γείτονές τους.

Ένα ρεπορτάζ του 12 News αναφέρθηκε για την κοινότητα λέγοντας ότι βοηθά στη βιωσιμότητα και μίλησε με έναν υπάλληλο της Culdesac που καυχιόταν για την εναλλακτική μεταφορά που παρέχεται στη γειτονιά.

Τα οχήματα με βενζίνη απαγορεύονται στην περιοχή, όπως είπε ο υπάλληλος στο 12 News, οι κάτοικοι μπορούν να το έχουν αρκεί να μην είναι σταθμευμένο στο χώρο του ξενοδοχείου.

«Μπορείς να φανταστείς να ζεις στο πατάρι του παντοπωλείου σου;» ρώτησε ο υπάλληλος το δελτίο ειδήσεων.

Ποια είναι η ελκυστικότητα του να ζεις πάνω από ένα παντοπωλείο;

Φυσικά, η ανάπτυξη θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση παρόμοιων εφιαλτικών γειτονιών της Ατζέντας 2030 σε όλη την Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο.

Μια πιο πρόσφατη αναφορά του NBC News προώθησε την κοινότητα χωρίς αυτοκίνητα στο κοινό του, μιλώντας με τον συνιδρυτή της Culdesac, Ryan Johnson, ο οποίος ισχυρίστηκε πως : «Κάθε γενιά, συμπεριλαμβανομένου του 90% της γενιάς Ζ θα ήθελε να πληρώσει περισσότερα για να ζήσει σε μια τόσο όμορφη και βατή γειτονιά.»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.