Ψεύτικα δεδομένα από ανύπαρκτους σταθμούς μέτρησης θερμοκρασίας για να σπείρουν τον φόβο της κλιματικής κατάρρευσης

Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) προβλέπει ότι ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα είναι θερμότεροι από το συνηθισμένο. Και για όσους βλέπουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες ως προβληματικές, αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος ανησυχίας.

«Η Γη εκπέμπει σήμα κινδύνου», δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις 19 Μαρτίου. «Η τελευταία έκθεση για την κατάσταση του παγκόσμιου κλίματος δείχνει έναν πλανήτη στο χείλος του γκρεμού. Η ρύπανση από ορυκτά καύσιμα επιταχύνει το κλιματικό χάος. Οι σειρήνες ηχούν σε όλους τους σημαντικούς δείκτες: Πέρυσι σημειώθηκε ζέστη ρεκόρ, ρεκόρ στάθμης της θάλασσας και ρεκόρ θερμοκρασιών στην επιφάνεια των ωκεανών. … Μερικά ιστορικά ρεκόρ, έχουν ήδη καταρριφθεί».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε το κλίμα ως «υπαρξιακή απειλή» στην ομιλία του για την Ένωση το 2023. «Ας αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Την κλιματική κρίση δεν την νοιάζει αν είσαι Δημοκρατικός ή Ρεπουμπλικάνος».

Στην ομιλία του το 2024 είπε, «Δεν νομίζω ότι κανένας από εσάς πιστεύει ότι δεν υπάρχει πλέον κλιματική κρίση. Τουλάχιστον, ελπίζω να μην το πιστεύει.”

Όταν θυμόμαστε τις προηγούμενες θερμοκρασίες για να κάνουμε συγκρίσεις με τις σημερινές και, το πιο σημαντικό, για να ενημερώσουμε την μελλοντική πολιτική για το κλίμα, αξιωματούχοι όπως ο κ. Γκουτέρες και ο Πρόεδρος Μπάιντεν βασίζονται εν μέρει σε μετρήσεις θερμοκρασίας από το Δίκτυο Ιστορικής Κλιματολογίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USHCN).

Το δίκτυο δημιουργήθηκε για να παρέχει ένα «ακριβές, αμερόληπτο, ενημερωμένο ιστορικό ρεκόρ κλίματος για τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει η NOAA , και έχει καταγράψει περισσότερα από 100 χρόνια ημερήσιων μέγιστων και ελάχιστων θερμοκρασιών από σταθμούς σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πρόβλημα, λένε οι ειδικοί, είναι ότι ένας αυξανόμενος αριθμός σταθμών του USHCN δεν υπάρχουν πια.

«Έχουν πάψει να λειτουργούν – αλλά εξακολουθούν να αναφέρουν δεδομένα – σα να είναι κάτι το μαγικό», είπε ειρωνικά ο αντισυνταγματάρχης John Shewchuk, πιστοποιημένος μετεωρολόγος.

«Η NOAA κατασκευάζει δεδομένα θερμοκρασίας για περισσότερο από το 30 τοις εκατό των 1.218 σταθμών αναφοράς USHCN που δεν υπάρχουν πλέον».

Τους αποκαλεί σταθμούς «φαντάσματα».

Ο κ. Shewchuck είπε ότι οι σταθμοί USHCN ήταν 1.218 το 1957, αλλά μετά το 1990 ο αριθμός των ενεργών σταθμών άρχισε να μειώνεται λόγω της γήρανσης του εξοπλισμού και των συνταξιοδοτήσεων του προσωπικού.

Η NOAA εξακολουθεί να καταγράφει δεδομένα από αυτούς τους σταθμούς-φαντάσματα λαμβάνοντας τις μετρήσεις θερμοκρασίας από τους γύρω σταθμούς και καταγράφοντας τον μέσο όρο τους από τους σταθμούς -φαντάσματα, μαρκάροντας τα με ένα “E”, ως «εγκεκριμένους».

εικόνα-5624893
Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μαζί με αξιωματούχους της υπηρεσίας, μιλάει κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης για τις συνθήκες ακραίας ζέστης, στο κτίριο του εκτελεστικού γραφείου του Αϊζενχάουερ στην Ουάσιγκτον

Η προσθήκη των δεδομένων του σταθμού φαντασμάτων σημαίνει ότι οι “μηνιαίες και ετήσιες αναφορές της NOAA δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα”, δήλωσε ο Anthony Watts, μετεωρολόγος και ανώτερος συνεργάτης για το περιβάλλον και το κλίμα στο Ινστιτούτο Heartland. «Εάν αυτό το είδος της διαδικασίας χρησιμοποιούνταν σε δικαστήριο, τότε τα στοιχεία θα απορρίπτονταν ως ψεύτικα και κατασκευασμένα».

Κρίσιμα δεδομένα

Η πλήρης καταγραφή των δεδομένων USHCN της NOAA είναι διαθέσιμη στον ιστότοπό της , καθιστώντας την ένα ζωτικό εργαλείο για τους επιστήμονες που εξετάζουν τις τάσεις της θερμοκρασίας πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση.

Ο Jamal Munshi, ομότιμος καθηγητής στο Sonoma State University της Καλιφόρνια, έγραψε σε μια εργασία του 2017 ότι επειδή πολλοί από τους σταθμούς στο USHCN και τα δεδομένα τους χρονολογούνται από το 1800, έχουν «χρησιμοποιηθεί ευρέως στη μελέτη της υπερθέρμανσης του πλανήτη».

«Ο φόβος της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον για τις τάσεις της θερμοκρασίας, έτσι ώστε ακόμη και οι μικρές αλλαγές στο ρεκόρ θερμοκρασίας εξετάζονται εξονυχιστικά και οι αμφιλεγόμενες μεταβολές για τις επιπτώσεις τους στο κλίμα, τις ακραίες καιρικές συνθήκες και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας σταθμίζονται έναντι του κόστους μείωσης των εκπομπών άνθρακα, ως τρόπος μετριασμού αυτών των αλλαγών», έγραψε ο κ. Munshi.

«Η ενεργειακή και αναπτυξιακή πολιτική σε όλο τον κόσμο επηρεάζεται από αυτές τις αξιολογήσεις».

Ο κ. Shewchuk είπε ότι τα δεδομένα του USHCN είναι τα μόνα μακροπρόθεσμα ιστορικά δεδομένα θερμοκρασίας που έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Σε αυτές τις μέρες της φαινομενικής «κλιματικής κρίσης», θα σκεφτόσασταν ότι η διατήρηση των πραγματικών σταθμών αναφοράς θερμοκρασίας θα ήταν κορυφαία προτεραιότητα — αλλά αντίθετα παράγουν δεδομένα για εκατοντάδες ανύπαρκτους σταθμούς. Αυτός είναι ένας παράξενος τρόπος παρακολούθησης ενός κλίματος που ισχυρίζεται ότι αποτελεί υπαρξιακή απειλή», είπε.

εικόνα-5624889
Ένα μέλος μιας μετεωρολογικής ομάδας καταστρέφει έναν μετεωρολογικό σταθμό πάνω από ένα φορτηγό ραντάρ που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής ημέρας της NOAA σχετικά με τους ανεμοστρόβιλους, στο Μέμφις στις 8 Φεβρουαρίου

«Τα δεδομένα που παρατηρήθηκαν είναι πραγματικά. Τα τροποποιημένα και κατασκευασμένα δεδομένα δεν είναι αληθινά, αυτή είναι η αλήθεια» Ο ιστότοπος, noaacrappy , παραθέτει όλους τους σταθμούς φαντάσματα ή «ζόμπι», την τοποθεσία τους, πόσο καιρό έχουν κλείσει και, στη συνέχεια, παρέχει συνδέσμους προς τις μετρήσεις της NOAA.

Ο χάρτης δείχνει ότι δεν είναι όλοι οι σταθμοί που χρησιμοποιούνται για την παρεμβολή δεδομένων θερμοκρασίας κοντά σε κλειστούς σταθμούς. Έτσι, υποθετικά, είναι πιθανό ότι, δεδομένου ότι οι σταθμοί της Οκλαχόμα Σίτι είναι όλοι «ζόμπι», τα δεδομένα παρεμβολής προέρχονται από το Gainesville του Τέξας, που απέχει περισσότερα από 200χλμ, και το Enid της Οκλαχόμα, που απέχει περισσότερο από 140 χλμ.

«Για διάφορους λόγους, η NOAA αισθάνεται την ανάγκη να αλλάξει αυτά τα δεδομένα αντί να διορθώσει τα προβλήματα εξοπλισμού που είναι φανερό ότι υπάρχουν», είπε ο κ. Shewchuk.

«Η διόρθωση σταθμών αναφοράς θερμοκρασίας δεν είναι πυρηνική επιστήμη. Αν μπορούμε να ανεβούμε στο διάστημα για να φτιάξουμε το τηλεσκόπιο Hubble, μπορούμε σίγουρα να κατέβουμε στη γη για να φτιάξουμε μερικά θερμόμετρα».

Η χρήση σταθμών θερμοκρασίας φαντασμάτων από την NOAA δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο. Το 2014, ο κ. Watts έθεσε το ζήτημα των σταθμών φαντασμάτων και των κακών δεδομένων με τον επικεφαλής επιστήμονα της NOAA στο Εθνικό Κέντρο Κλιματικών Δεδομένων, Tom Peterson, και τον κλιματολόγο της πολιτείας του Τέξας, John Nielsen-Gammon, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπήρχε πρόβλημα.

«Μόλις έκανα έναν έλεγχο σε όλους τους σταθμούς USHCN του Τέξας. Δεκατρείς είχαν εκτιμήσεις αντί για τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία», έγραψε ο κ. Nielsen-Gammon σε ένα email στον κ. Watts, σύμφωνα με μια αναφορά στον ιστότοπο του τελευταίου.

«Είναι ένα σφάλμα, ένα μεγάλο σφάλμα. Και καθώς ο Zeke [Hausfather] έκανε μια πρόχειρη ανάλυση την Πέμπτη το βράδυ, ανακάλυψε ότι ήταν συστημικό σε ολόκληρο το αρχείο και έως και το 10 τοις εκατό των σταθμών έχουν «εκτιμήσει» δεδομένα που εκτείνονται σε βάθος ενός αιώνα». Εκείνη την εποχή, ο κ. Watts ανέφερε στον ιστότοπό του για το κλίμα , «Watts Up With That», ότι η NOAA έπαιρνε το ζήτημα στα σοβαρά και περίμενε ότι σύντομα θα διόρθωνε το πρόβλημα.

Αυτή η διόρθωση δεν υλοποιήθηκε ποτέ. «Συνεχίζουν να το κάνουν ακόμα και αυτό κάνει τα πράγματα χειρότερα», είπε. Το πρόγραμμα Cooperative Observer της NOAA, το οποίο περιλαμβάνει τους σταθμούς USHCN, είναι ένα δίκτυο καθημερινών καιρικών παρατηρήσεων που πραγματοποιούνται από περισσότερους από 8.500 εθελοντές, αναφέρει η ιστοσελίδα του .

εικόνα-5624892
Ο Philippe Papin, ειδικός σε θέματα τυφώνων στο Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, και ο Richard Pasch, ανώτερος ειδικός στους τυφώνες, εργάζονται για την παρακολούθηση του άστατου καιρού στον ανατολικό Κόλπο του Μεξικού στο Μαϊάμι

«Απαιτεί από τους ανθρώπους να καταγράφουν την υψηλή και χαμηλή θερμοκρασία, τις βροχοπτώσεις, τη θερμοκρασία τη στιγμή της παρατήρησης και να το κάνουν σε μια πολύ συγκεκριμένη ώρα, κάθε μέρα. Και αυτό πρέπει στη συνέχεια να καταγραφεί και να σταλεί στο Εθνικό Κέντρο Κλιματικών Δεδομένων στο Νάσβιλ, γνωστό πλέον ως Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικών Πληροφοριών», είπε.

«Μερικά από αυτά γίνονται ακόμα σε χαρτί, μερικά γίνονται ακόμα με touchtone μέσω τηλεφώνου. Απαιτεί πολλή αφοσίωση και προσπάθεια από την πλευρά του παρατηρητή. Είναι μια άχαρη δουλειά. Και ως αποτέλεσμα αυτού, οι παρατηρητές εξαφανίζονται. Πολλοί από αυτούς έχουν φύγει λόγω της ψυχοφθόρας αλλά και επικίνδυνης διαδικασίας. Και άρα, δεν υπάρχει κανένας να αναλάβει να κάνει αυτή τη δουλειά».

Ο κ. Watts εξήγησε ότι όταν συμβαίνει αυτό, αντί να αφαιρεί τον μη επανδρωμένο σταθμό από τον συνολικό αριθμό των σταθμών USHCN, η NOAA δημιουργεί έναν αριθμό από τους γύρω σταθμούς.

«Ως αποτέλεσμα αυτού, καταλήγουμε σε αυτό το χυμαδιό δεδομένων που είναι βασικά ένα απόλυτο χάος και δεν είναι πραγματικό στις περισσότερες περιπτώσεις», είπε ο κ. Watts.

Ο κ. Shewchuk είπε ότι ως συμβουλευτικός μετεωρολόγος, παρήγαγε εκθέσεις πραγματογνωμόνων για νομικές υποθέσεις. «Χρησιμοποίησα μόνο επίσημες «πιστοποιημένες αναφορές της NOAA» πρωτότυπες παρατηρήσεις μετεωρολογικών δεδομένων», είπε. «Αν χρησιμοποιούσα «αλλαγμένα» ή «κατασκευασμένα» δεδομένα, θα είχα πεταχτεί εκτός δικαστηρίου».

Τι απαντά η NOAA

Τα Εθνικά Κέντρα Περιβαλλοντικών Πληροφοριών της NOAA επιβεβαίωσαν ότι χρησιμοποιούν δεδομένα σταθμών «φαντασμάτων». Ως εξήγηση, ανέφεραν: «Η NOAA παρέχει εκτιμήσεις για τις μηνιαίες τιμές θερμοκρασίας που λείπουν στο σύνολο δεδομένων USHCNv2.5. Η προσέγγιση για την εκτίμηση των τιμών που λείπουν περιγράφεται στο έγγραφο επισκόπησης του USHCN v2 και οι τιμές που εκτιμώνται σημειώνονται με μια συγκεκριμένη διαδικασία όπως περιγράφεται στο αρχείο USHCN readme.

εικόνα-5624888
Φοιτητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις μεταφέρουν έναν μετεωρολογικό σταθμό γνωστό ως StickNet, ο οποίος συλλέγει δεδομένα θερμοκρασίας, υγρασίας, πίεσης και ανέμου, κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής ημέρας της NOAA, στο Μέμφις

«Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται για τη διάκριση των παρατηρούμενων τιμών από τις εκτιμώμενες τιμές. Αυτό το χαρακτηριστικό της παροχής εκτιμώμενων τιμών για τη δημιουργία ομοιόμορφων περιόδων καταγραφής για μηνιαίους σταθμούς θερμοκρασίας είναι κάπως μοναδικό στα μηνιαία δεδομένα του USHCN, τα οποία παρέχουν εκτιμήσεις για αρκετές δεκαετίες.

«Ενώ αυτές οι εκτιμήσεις παρέχονται ως υπηρεσία σε χρήστες που μπορούν να επωφεληθούν από την πληρότητα των δεδομένων που παρέχεται από το USHCN, η ίδια η NOAA δεν χρησιμοποιεί απευθείας τις εκτιμήσεις για κλειστούς σταθμούς (ή για πρώιμες περιόδους πριν ξεκινήσει το παρατηρούμενο αρχείο) στις δικές της δραστηριότητες παρακολούθησης του κλίματος .»

Ο κ. Shewchuk δεν πιστεύει την απάντηση που έδωσε η NOAA.

«Είναι ένα παιχνίδι συγκάλυψης», είπε. «Τα δεδομένα «USHCN» περιλαμβάνονται πλέον σε μια ποικιλία μεγαλύτερων συνόλων δεδομένων με διάφορα ονόματα, έτσι τώρα ορισμένοι μπορούν επίσημα να ισχυριστούν ότι το «USHCN» δεν χρησιμοποιείται ως ενιαία οντότητα.

«Ωστόσο, όλα τα δεδομένα του USHCN χρησιμοποιούνται στην πραγματικότητα για όλες τις ιστορικές κλιματικές μελέτες, επειδή τα δεδομένα του, είναι τα μόνα δεδομένα που χρονολογούνται για πάνω από 100 χρόνια. Χωρίς αυτά τα ιστορικά δεδομένα, είμαστε τυφλοί για την κλιματική αλλαγή»

.Πρόσθεσε, «Εάν η NOAA δεν χρησιμοποιεί δεδομένα USHCN, τότε γιατί χρησιμοποιεί τα χρήματά μας για να ενημερώνει τα αρχεία δεδομένων USHCN σε καθημερινή βάση; Γιατί χρησιμοποιούν τα φορολογικά μας χρήματα για να επιστρέφουν περιοδικά και να αλλάζουν εκ νέου δεδομένα θερμοκρασίας που είχαν αλλάξει προηγουμένως;»

Το μεγαλύτερο ζήτημα

Σύμφωνα με τον κ. Watts, οι σταθμοί φαντασμάτων είναι προβληματικοί αλλά αποτελούν μόνο μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου προβλήματος.

Εξήγησε ότι πολλές διαφορετικές οντότητες -όπως το Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , το Goddard Institute for Space Studies (GISS) της NASA, το Berkeley’s Earth Surface Temperatures (BEST) και το NOAA -δημοσιεύουν μηνιαία και ετήσια κλιματικά δεδομένα και διαφημίζονται ότι έχουν «ανεξάρτητα δεδομένα. ”

«Αυτό είναι ψέμα», είπε ο κ. Watts σχετικά με τον ισχυρισμό ανεξάρτητων δεδομένων.

«Το σύνολο δεδομένων USHCN και το [νέο] σύνολο δεδομένων κλιματικού τμήματος nClimDiv [που χρησιμοποιεί τους ίδιους σταθμούς και έχει τα ίδια προβλήματα] προέρχεται από το Cooperative Observer [Πρόγραμμα] στις Ηνωμένες Πολιτείες.

εικόνα-5624891
Ακτιβιστές από την κλιματική ομάδα Fridays for Future φωνάζουν συνθήματα και παρελαύνουν κατά τη διάρκεια μιας Παγκόσμιας Απεργίας για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη

«Ομοίως, στον υπόλοιπο κόσμο, υπάρχει ένας Συνεταιριστικός Παρατηρητής [Πρόγραμμα] που υποφέρει από τα ίδια προβλήματα φθοράς και ανικανότητας. Και ονομάζεται GHCN. το Παγκόσμιο Ιστορικό Δίκτυο Κλιματολογίας.

«Όλες αυτές οι διαφορετικές οντότητες εκεί έξω, όπως οι NOAA, GISS, BEST, όλες οι οντότητες που απαρίθμησα, χρησιμοποιούν τα ίδια δεδομένα από το GHCN. Και όλοι εφαρμόζουν το δικό τους σετ προσαρμογών «ειδικής μίξης» για να δημιουργήσουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι αληθινό.

«Είναι σχεδόν σαν κάθε μία από αυτές τις οντότητες να δημιουργεί την εκδοχή της για τον πραγματικό, αληθινό Θεό. Ξέρεις, είναι σαν θρησκεία. Χρησιμοποιούν διαφορετικές μαθηματικές και στατιστικές τεχνικές για να παράγουν την εκδοχή τους για την κλιματική πραγματικότητα.

«Και όλα πηγαίνουν πίσω στο ίδιο αρχικό, κακώς τοποθετημένο, κακοσυντηρημένο σύνολο δεδομένων σταθμών φαντασμάτων σε όλο τον κόσμο. Το USHCN και το GHCN είναι το ίδιο πράγμα. Επομένως, δεν υπάρχει ανεξάρτητο σύνολο δεδομένων θερμοκρασίας. Είναι ψεύτικο να το ισχυρίζεται κάποιος αυτό».

Ο κ. Shewchuk είπε ότι η θέρμανση που έχει βιώσει η γη από το 1800 είναι πολύ μικρότερη από ό,τι έχει αναφερθεί, αλλά ακόμα κι αν δεν ήταν, οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι φυσικές -όχι ανθρωπογενείς- και δεν προκαλούν ανησυχία.

«Εξακολουθούμε να ξεπαγώνουμε από τη Μικρή Εποχή των Παγετώνων επειδή οι ηλιακοί κύκλοι Bray και Eddy βρίσκονται ακόμα στις φάσεις θέρμανσης τους», είπε. «[Το διοξείδιο του άνθρακα] είναι αέριο του θερμοκηπίου, αλλά η συμβολή του στη σημερινή υπερθέρμανση είναι ασήμαντη. Κάθε φορά που κάποιος με ρωτάει πόσο «ανθρωπογενές» CO2 αυξάνει τη θερμοκρασία της Γης, απαντώ: «Αυξάνει το βάρος σου η ανάπτυξη μιας νέας βλεφαρίδας;»

«Δεν υπάρχει κλιματική έκτακτη ανάγκη. Στην πραγματικότητα, όλα τα μέτρα των έντονων καιρικών συνθηκών μειώνονται—ακόμη και οι ανεμοστρόβιλοι και οι τυφώνες. Επιπλέον, η υπερθέρμανση του πλανήτη (τουλάχιστον το ελάχιστο που υπάρχει) και η αύξηση του CO2 είναι καλές για τη ζωή στη Γη. Η ιστορία μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή ευδοκιμεί σε θερμές περιόδους (όπως η Μεσαιωνική Θερμή Περίοδος) και υποφέρει σε ψυχρές περιόδους (όπως η Μικρή Εποχή των Παγετώνων)».

Επεσήμανε ότι ακόμη και η NOAA και η NASA αναφέρουν ότι το αυξημένο CO2 έχει «πρασινίσει τον πλανήτη» και έχει αυξήσει την ανάπτυξη των φυτών, κάτι που έχει ωφελήσει την παραγωγή τροφίμων.

«Πρέπει να γιορτάσουμε το CO2 – όχι να το δαιμονοποιούμε».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.