Βυθίζεται στο πολιτικό χάος η Βουλγαρία – Πηγαίνει σε νέες πρόωρες εκλογές, τις έκτες σε 3 χρόνια

Πολιτικού χάους συνέχεια….Μόλις εννέα μήνες κράτησε η ανάπαυλα στην πολιτική σκηνή της Βουλγαρίας και το σκηνικό επαναλαμβάνεται: Αδυναμία συμφωνίας των πολιτικών κομμάτων και νέες πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στον ορίζοντα.

Η Βουλγαρία οδεύει προς τις έκτες κοινοβουλευτικές εκλογές τα τελευταία τρία χρόνια.
Οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις άφησαν στην άκρη τις διαφορές τους τον Ιούνιο του 2023 για να σχηματίσουν μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.
Ωστόσο, η συμμαχία δεν διήρκησε πολύ.
Θεωρητικά, η υπουργός Εξωτερικών Mariya Gabriel επρόκειτο να διαδεχθεί τον Nikolai Denkov στη θέση του πρωθυπουργού, βάσει μιας συμφωνίας εκ περιτροπής ηγεσίας της χώρας.
Τίποτα όμως δεν πήγε βάσει προγράμματος και τα δύο στρατόπεδα κατηγόρησαν το ένα το άλλο για το πολιτικό χάος.

Οι δύο φιλοδυτικές συμμαχίες του GERB και της Ένωσης Δημοκρατικών Δυνάμεων (GERB-SDS) και Συνεχίζουμε την Αλλαγή-Δημοκρατική Βουλγαρία (PP-DB) δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για τη συνέχιση του συνασπισμού που σχημάτισαν τον Ιούνιο του 2023 λόγω διαφωνιών για το προσωπικό και τις μεταρρυθμίσεις.
Αντιμέτωπη με διαφωνίες και τον αναβρασμό, η πρώην Ευρωπαία επίτροπος έριξε λευκή πετσέτα την περασμένη εβδομάδα.
Οι πρώην φιλελεύθεροι εταίροι αποχώρησαν με τη σειρά τους την Τετάρτη, ανοίγοντας το δρόμο για ακόμη μια εκλογική διαδικασία, που ενδεχομένως να διεξαχθεί ίδια ημέρα ή λίγο μετά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.