Δυνατή Ελλάδα

Οι Ρώσοι «έκοψαν» στα δύο την Αβντίιβκα και περικυκλώνουν τους Ουκρανούς – Β.Ζελένσκι: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη»

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν με μία αιφνιδιαστική επίθεση τις βόρειες συνοικίες της Αβντίιβκα και «έκοψαν» τις ουκρανικές δυνάμεις στα δύο.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν πως η κατάληψη της πόλης είναι ζήτημα μίας ή δύο εβδομάδων.

Ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι, δήλωσε πως «η κατάσταση στο μέτωπο είναι πολύ δύσκολη και στην Αβντίιβκα είναι ιδιαίτερα δύσκολη».

Βίντεο μέσα από την πόλη του Ντονέτσκ δείχνει το πόσο κοντά βρίσκεται το πεδίο της μάχης της Αβντίιβκα και γιατί μαζί με την Μαρίνκα, αποτελούσαν τα δύο μεγαλύτερα «αγκάθια» για τους Ρώσους στο Ντόνμπας.

Η κατάληψή τους θα επιστρέψει στις πολυάριθμες και αξιόμαχες δυνάμεις των ρωσόφωνων να συμμετάσχουν άμεσα στα πεδία των μαχών στο πλευρό του ρωσικού Στρατού, ειδικότερα στις επόμενες μάχες σε Κουράκοβο, Βούλενταρ, Τσάσιβ Γιαρ και Σεβέρσκ.

Αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι κινούνται από τις βόρειες συνοικίες προς το κέντρο της πόλης της Αβντίιβκα και οι Ουκρανοί κινδυνεύουν να περικυκλωθούν.

Το κέντρο της Αβντίιβκα «συμπιέζεται» από ταυτόχρονη διπλή ρωσική επίθεση από βόρεια και νότια κατεύθυνση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.