Η Τουρκία δημιουργεί νέα σύνορα στα βορειανατολικά συριακά εδάφη

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας νέων συνόρων, επεκτείνοντας 15 χιλιόμετρα βάθους εντός των περιοχών της βορειοανατολικής Συρίας υπό τον έλεγχό της, όπως μετέδωσε το Πρακτορείο Ειδήσεων Hawar (ANHA) την Πέμπτη.

Αυτές οι περιοχές, στα σύνορα με την Τουρκία, περιλαμβάνουν το Ras al-Ayn  το Tell Abyad  το Suluk, το Jarabulus, το al-Bab και το Afrin . Πηγές ασφαλείας από αυτά τα εδάφη που ελέγχονται από την Τουρκία αναφέρουν συνεχιζόμενες δραστηριότητες εκσκαφής τάφρων και κατασκευής τοίχων. Η αρχική φάση περιλαμβάνει την κατασκευή αυτών των δομών ανατολικά της πόλης Ras al-Ayn, με σχέδια να επεκταθούν προς το Tell Abyad.

Η κατασκευαστική προσπάθεια εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο που περιλαμβάνει παρόμοιες εξελίξεις σε Jarabulus, Al-Bab, Azaz και Afrin. Τα χαρακώματα, που εκτείνονται από βορρά προς νότο, οριοθετούν τα σύνορα μεταξύ των περιοχών που ελέγχονται από την Τουρκία και των αυτόνομων διοικητικών περιοχών υπό την ηγεσία των Κούρδων.

Σύμφωνα με το ANHA, η τουρκική κυβέρνηση φέρεται να έχει αναθέσει την προστασία αυτών των χαρακωμάτων στην Πρώτη Ταξιαρχία του λεγόμενου Εθνικού Στρατού. Αυτή η ομάδα βρίσκεται υπό την ηγεσία του Abu Ahmed Zakour, γνωστού ως ο δεύτερος στη διοίκηση της Hay’at Tahrir al-Sham.

Πρόσφατα, ο Zakour αντιμετώπισε κατηγορίες από τον Abu Muhammad al-Julani, τον αρχηγό της ομάδας, για διαρροή πληροφοριών στον Sultan Murad, μια οργάνωση που συνδέεται με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Μετά από στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του, ο Ζακούρ κατέφυγε στο Αζάζ και παραδόθηκε στις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών. Τώρα διοικεί μια ομάδα 500 ατόμων, που εισήλθαν στις κατεχόμενες περιοχές του Τελ Αμπιάντ και του Ρας αλ-Αΐν στις 17 Ιανουαρίου.

Οι τοπικές αντιδράσεις σε αυτές τις εξελίξεις προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία. Στο χωριό Daudiyeh, ανατολικά του Ras al-Ayn, πλάνα απαθανάτισαν χωρικούς να εκφράζουν δυσαρέσκεια και οργή προς τις τουρκικές δυνάμεις και τους σχετικούς μισθοφόρους.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.