Νέες διαρροές: Το Ισραήλ υπόσχεται στρατιωτική και οικονομική βοήθεια σε Τσαντ και Ρουάντα για να δεχθούν Παλαιστίνιους

Με βάσει διαρροών από ισραηλινές πολιτικές πηγές, η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών (Μοσάντ) και το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών εργάζονται κρυφά για να πείσουν τις κυβερνήσεις του Τσαντ και της Ρουάντα να υποδεχθούν πρόσφυγες από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις διαρροές που εμφανίστηκαν την Παρασκευή, το Ισραήλ πρόσφερε οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στις δύο χώρες, με αντάλλαγμα να δεχθεί δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους.

Σύμφωνα με πηγή που αναφέρει το Sky News Arabia, το Ισραήλ θα προσφέρει στους Παλαιστίνιους της Γάζας «υλικούς πειρασμούς να μεταναστεύσουν στις δύο αφρικανικές χώρες».

Πριν από δύο ημέρες, ένα δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης αποκάλυψε ότι το Ισραήλ είχε μυστικές συνομιλίες με το Κονγκό και πολλές άλλες χώρες για να δεχθεί χιλιάδες εκτοπισμένους από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Zaman Yisrael» (Times of Israel), Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν ήδη συνομιλίες με το Κονγκό και δήλωσαν ότι «θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους εκτοπισμένους από τη Γάζα».

Ανώτερη κυβερνητική πηγή εξήγησε στην εφημερίδα ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι «διεξάγουν συνομιλίες  και με άλλες χώρες για να υποδεχθούν τους εκτοπισμένους», χωρίς να αναφέρει αυτές τις χώρες.

Αλλά αργότερα, ένας ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος αρνήθηκε στους Times of Israel ότι οι αναφορές για συζητήσεις με το Κονγκό ήταν αληθινές.

Το Ισραήλ έχει συχνά υπαινιχθεί ή έχει μιλήσει ανοιχτά για την επιθυμία του να εκτοπίσει τους κατοίκους της Γάζας από τη Λωρίδα, αφού ανάγκασε σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Την περασμένη εβδομάδα, η υπουργός Πληροφοριών Gila Gamliel είπε στην Κνεσέτ: «Ο κόσμος πρέπει να υποστηρίξει την ανθρωπιστική μετανάστευση από τη Γάζα, γιατί αυτή είναι η μόνη λύση που γνωρίζω».

Ο ακροδεξιός Υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, δήλωσε επίσης: «Η προώθηση μιας λύσης που ενθαρρύνει τη μετανάστευση των κατοίκων της Γάζας είναι απαραίτητη. Είναι μια σωστή, δίκαιη, ηθική και ανθρώπινη λύση».

Τόνισε ότι η έξοδος των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας «θα άνοιγε επίσης τον δρόμο για την επανίδρυση εβραϊκών οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη».

Το κάλεσμα του Ben Gvir ήρθε την επομένη μιας παρόμοιας κλήσης του Ισραηλινού υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, στην οποία είπε ότι οι Εβραίοι έποικοι πρέπει να επιστρέψουν στη Λωρίδα της Γάζας μετά το τέλος του πολέμου και ότι οι Παλαιστίνιοι της Λωρίδας θα πρέπει να ενθαρρύνονται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες.

1 51

«Διαρροές: Το Ισραήλ πείθει τις αφρικανικές χώρες να υποδεχθούν πρόσφυγες από τη Γάζα»

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.