Ο πρόεδρος του Μπουρούντι προτείνει λιθοβολισμό των ομοφυλόφιλων: «Βδελυρή πρακτική ο γάμος τους, επέλεξαν τον διάβολο»

Ο γάμος των ομοφυλοφίλων είναι μια «βδελυρή» πρακτική, τα γκέι ζευγάρια πρέπει «να λιθοβολούνται» επειδή «επέλεξαν τον διάβολο» και προσελκύουν τη «θεία δίκη»: οι δηλώσεις αυτές ανήκουν στον πρόεδρο του Μπουρούντι Évariste Ndayishimiye, μιας χριστιανικής και συντηρητικής χώρας της περιοχής των Μεγάλων Λιμνών, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης έως και δύο ετών.
Ο Ndayishimiye απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και πολιτών, σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η οποία μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση της χώρας.
«Μου θέσατε ένα ερώτημα για αυτήν την βδελυρή πρακτική, ένας άνδρας να παντρεύεται με έναν άλλον άνδρα και μια γυναίκα με μια άλλη γυναίκα», είπε, για να επικαλεστεί στη συνέχεια την Αγία Γραφή.
«Σας λέω αλήθεια, αν θέλετε να ρίξετε κατάρα σε μια χώρα, αφήστε τους ανθρώπους του ίδιου φύλου να παντρεύονται μεταξύ τους. Θυμάστε τι συνέβη στα Σόδομα και τα Γόμορρα; Παρενέβη ο Θεός και είπε: «Λυπάμαι που έπλασα τον άνθρωπο».
«Προσωπικά, πιστεύω ότι αν δούμε τέτοιου είδους άτομα στο Μπουρούντι, θα έπρεπε να τα βάλουμε σε ένα στάδιο και να τα λιθοβολήσουμε. Και δεν θα ήταν αμαρτία για εκείνους που θα το έπρατταν!» συνέχισε ο Ndayishimiye ο οποίος έχει ήδη ζητήσει να «απαγορευτεί» η ομοφυλοφιλία και να αντιμετωπίζονται ως «παρίες» οι ομοφυλόφιλοι.
Παράλληλα,τα έβαλε με τις δυτικές χώρες που συχνά καταγγέλλουν τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Στην Ουγκάντα, επίσης στην ανατολική Αφρική, ο νόμος που ψηφίστηκε τον Μάιο από το κοινοβούλιο και ο οποίος τιμωρεί αυστηρά την ομοφυλοφιλία και την «προώθηση ομοφυλοφιλικών πρακτικών» καταδικάστηκε από πολλές δυτικές χώρες ενώ οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στη χώρα.
«Είπατε ότι οι δυτικές χώρες προσπαθούν να αναγκάσουν τις μικρότερες να υιοθετήσουν αυτήν την πρακτική, διαφορετικά δεν θα λαμβάνουν καμία βοήθεια αν δεν συμμορφωθούν. Ας την κρατήσουν τη βοήθειά τους», είπε ο Μπουρουντέζος πρόεδρος. «Αυτός που επέλεξε τον διάβολο, να πάει να ζήσει σε αυτές τις χώρες. Εξάλλου, πιστεύω ότι αυτοί που αυτοεξορίζονται σε αυτές τις χώρες πηγαίνουν εκεί για να υιοθετήσουν αυτές τις πρακτικές. Και να μην ξαναγυρίσουν!», πρόσθεσε.
Ο ποινικός κώδικας στο Μπουρούντι προβλέπει πρόστιμα και ποινές φυλάκισης από τρεις μήνες μέχρι δύο χρόνια για τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.
Τον Μάρτιο 24 άνθρωποι κατηγορήθηκαν για ομοφυλοφιλικές πράξεις και υποκίνηση σε ομοφυλοφιλία.
Επτά από αυτούς καταδικάστηκαν, οι πέντε σε φυλάκιση δύο ετών και οι άλλοι δύο σε φυλάκιση ενός έτους.

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.