Δυνατή Ελλάδα

Πόλεμος στη Γάζα: Καταγγελίες ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε οβίδες λευκού φωσφόρου στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο υπουργός Υγείας της Παλαιστίνης, ο οποίος κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι χρησιμοποίησε λευκό φώσφορο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Ο Μάι αλ-Κάιλα κατηγόρησε τις ισραηλινές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας με λευκό φώσφορο.

«Αυτό είναι ένα διεθνώς απαγορευμένο όπλο. Αναρωτιόμαστε ποιος είναι υπεύθυνος για την καταδίκη του Ισραήλ για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου al-Shifa με λευκό φώσφορο», είπε σε συνέντευξη Τύπου στη Ραμάλα, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις διαπράττουν «γενοκτονία» στη Γάζα.

Το πρωτόκολλο απαγορεύει τη χρήση εμπρηστικών όπλων εναντίον στρατιωτικών στόχων που βρίσκονται μεταξύ αμάχων

«Ο αναπόφευκτος θάνατος έχει γίνει η μοίρα των ασθενών στα νοσοκομεία της Γάζας – και θεωρούμε υπεύθυνο το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα για αυτό».

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί λευκό φώσφορο στη Γάζα και τον Λίβανο τον περασμένο μήνα. Το Ισραήλ αρνήθηκε τον ισχυρισμό.

Τι είναι οι οβίδες λευκού φωσφόρου;

Ο λευκός φώσφορος που εκτοξεύεται από το πυροβολικό μπορεί να κάψει σοβαρά ανθρώπους, σπίτια, χωράφια και πολιτικά κτίρια – οτιδήποτε βρίσκεται στη γύρω περιοχή που εκτοξεύεται.

Ο λευκός φώσφορος θεωρείται εμπρηστικό όπλο σύμφωνα με το Πρωτόκολλο III της Σύμβασης για την Απαγόρευση της Χρήσης Ορισμένων Συμβατικών Οπλων. Το πρωτόκολλο απαγορεύει τη χρήση εμπρηστικών όπλων εναντίον στρατιωτικών στόχων που βρίσκονται μεταξύ αμάχων, αν και το Ισραήλ δεν το έχει υπογράψει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.