Νεο πραξικόπημα στο Κονγκό

Ένα νέο στρατιωτικό πραξικόπημα λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στην Αφρική, αυτή τη φορά στο Κονγκό

Ο πρόεδρος της χώρας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, ο στρατός αναλαμβάνει τον έλεγχο βασικών εγκαταστάσεων της πρωτεύουσας.

Το Κονγκό συνορεύει με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου υπάρχει ισχυρή ρωσική παρουσία.

Φαίνεται ότι έχουμε ένα τεράστιο κύμα το οποίο κατακλύζει την Αφρική και στρέφεται κατά των παραδοσιακών αποικιοκρατικών δυνάμεων. Οι εξελίξεις μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτες.

https://i0.wp.com/static.euronews.com/articles/stories/07/56/38/34/1024x576_cmsv2_8be86ba5-8c37-5d01-9740-8e0eb3daf611-7563834.jpg?w=1211&ssl=1

Η κυβέρνηση του Κονγκό-Μπραζαβίλ διέψευσε τους πρόσφατους ισχυρισμούς για απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου Ντένις Νγκεσό, ο οποίος κατείχε το αξίωμα για 39 χρόνια χωρίς διακοπή. Αυτοί οι ισχυρισμοί εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποδηλώνοντας μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια του στρατού να απομακρύνει τον 79χρονο ηγέτη από την εξουσία.

Ο Πρόεδρος Nguesso βρισκόταν την εποχή αυτών των φημών στη Νέα Υόρκη, συμμετέχοντας στην 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Απαντώντας σε αυτούς τους ισχυρισμούς, ο υπουργός Πληροφοριών Τιερί Μουνγκάλα ανέλαβε να συνεχίσει τις καθημερινές του δραστηριότητες ήρεμα».

Ο επίσημος ιστότοπος της κυβέρνησης δημοσίευσε επίσης μια δήλωση με την οποία επιβεβαιώνει ότι απορρίπτει κάθε αναφορά σχετικά με απόπειρα πραξικοπήματος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.