Δυνατή Ελλάδα

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Νέα κατηγορία για ανυπακοή – Κινδυνεύει με φυλάκιση έξι μηνών

Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ κατηγορήθηκε ξανά για ανυπακοή.

Η Σκανδιναβή παράκουσε σε εντολές της αστυνομίας κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας που έγινε την Παρασκευή (15/9), λιγότερο από δύο μήνες αφότου καταδικάστηκε και της επιβλήθηκε πρόστιμο για το ίδιο αδίκημα

Στην 20χρονη Τούνμπεργκ είχε επιβληθεί πρόστιμο 1.500 σουηδικών κορωνών (130 ευρώ) από δικαστήριο της Σουηδίας στις 24 Ιουλίου, επειδή συνέχισε να συμμετέχει σε διαμαρτυρία για το περιβάλλον, παρά την απαγόρευση της αστυνομίας. Αμέσως μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου η Τούνμπεργκ και άλλοι ακτιβιστές της περιβαλλοντικής ομάδας Reclaim the Future έκλεισαν τον δρόμο για φορτηγά πετρελαίου στο λιμάνι του Μάλμε και απομακρύνθηκαν και πάλι με την βία από τις αστυνομικές αρχές.

Σε περίπτωση που καταδικαστεί μετά τη νέα σύλληψη, μπορεί να αντιμετωπίσει σκληρότερη ποινή. Η ανυπακοή σε αστυνομική εντολή επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης έξι μηνών στην Σουηδία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.