Η Αφρική αλλάζει – Η Μπουρκίνα Φάσο έστειλε στρατό για να υπερασπιστεί τον Νίγηρα από επέμβαση της γαλλόφιλης ECOWAS

Αρκετές στρατιωτικές μονάδες από τις ένοπλες δυνάμεις της Μπουρκίνα Φάσο έφτασαν στον Νίγηρα, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Sky News Arabia.
Το τηλεοπτικό κανάλι δεν έδωσε καμία πληροφορία για το πόσο στρατιωτικό προσωπικό αφίχθη.
Στις 31 Αυγούστου, η κυβέρνηση της Μπουρκίνα Φάσο ενέκρινε νομοσχέδιο για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας στον Νίγηρα για την πρόληψη της τρομοκρατίας.
Στις 26 Ιουλίου, μια ομάδα στρατιωτικών αξιωματικών από την Προεδρική Φρουρά της Νιγηρίας στασίασε και ανακοίνωσε την αποπομπή του φιλοδυτικού προέδρου Mohamed Bazoum.

Στρατιωτική συνδρομή εναντίον της γαλλόφιλης ECOWAS

Το Εθνικό Συμβούλιο για τη Διασφάλιση της Πατρίδας, με επικεφαλής τον στρατηγό Abdurahmane Tchiani, συγκροτήθηκε για να κυβερνήσει τη χώρα.
Οι ηγέτες της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) επέβαλαν σκληρές κυρώσεις στον Νίγηρα και ζήτησαν από τους αντάρτες να απελευθερώσουν τον Bazoum απειλώντας να χρησιμοποιήσουν βία εάν δεν το πράξουν.
Στα τέλη Ιουλίου, οι αρχές της Μπουρκίνα Φάσο και του Μάλι ανακοίνωσαν ότι θα θεωρούσαν οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα ως κήρυξη πολέμου εναντίον τους.
Υποσχέθηκαν να «λάβουν μέτρα αυτοάμυνας για να στηρίξουν τις ένοπλες δυνάμεις και τον λαό του Νίγηρα».

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.