Ποδοπάτησαν, έσκισαν κι έκαψαν το Κοράνι έξω από την τουρκική Πρεσβεία στη Χάγη

Αντίτυπο του Κορανίου έσκισαν και καταπάτησαν την Παρασκευή 18/8, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από την τουρκική Πρεσβεία στη Χάγη, και ενώ παράλληλα είχε διοργανωθεί αντι-διαδήλωση μουσουλμάνων.

Οι ολλανδικές Αρχές είχαν καταδικάσει εκ των προτέρων αυτήν την ενέργεια, υποστηρίζοντας ωστόσο παράλληλα ότι δεν ήταν νομικά δυνατό να την απαγορεύσουν.

Ο Έντβιν Βάγκενσβελντ, επικεφαλής του ολλανδικού κλάδου του αντι-ισλαμικού κινήματος Pegida, χοροπηδούσε πάνω στο ιερό βιβλίο του Ισλάμ και στη συνέχεια το έσκισε, σημείωσαν ανταποκριτές του AFP.

Συνοδευόμενος από δύο άτομα, ο άνδρας ήταν ντυμένος με ένα μπλουζάκι στο οποίο αναγραφόταν η φράση «Το Ισλάμ δεν είναι καλύτερο από τον Ναζισμό».

Η Αστυνομία είχε αποκλείσει την πρόσβαση στον δρόμο στο κέντρο της Χάγης όπου βρίσκεται η τουρκική Πρεσβεία σε περίπου πενήντα αντιδιαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν πίσω στην άλλη πλευρά του καναλιού δίπλα στην αντιπροσωπεία της Άγκυρας στην Ολλανδία.

Όταν ο Βάγκενσβελντ έσκισε τις σελίδες, ορισμένοι από αυτούς του πέταξαν πέτρες.

Καθώς ο Βάγκενσβελντ έφευγε, οι αντιδιαδηλωτές φώναξαν «Αλλάχου Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) και προσπάθησαν να τον προφτάσουν, πριν τους σταματήσουν περίπου 20 αστυνομικοί οπλισμένοι με ξύλα και ασπίδες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.