Δύο σύγχρονα C-130 Hercules στην Πολεμική Αεροπορία

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την παροχή δύο σύγχρονων μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 Hercules στην Ελλάδα από το πλεόνασμα του αμερικανικού στρατού. Σε σύγκριση με τα ίδια τύπου αεροπλάνα που διαθέτει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, πρόκειται σαφώς για μια πολύ νεότερη γενιά μεταγωγικών.

Το C-130 Hercules είναι ένα μεταφορικό αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων που κατασκευάζεται από τη Lockheed Martin.

Είναι εξαιρετικά ευέλικτο και χρησιμοποιείται από τον στρατό των ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες.

Το C-130 Hercules που κατασκευάζεται από την Lockheed Martin είναι τετρακινητήριο αεροσκάφος μεταφοράς πολλαπλών ρόλων.

Παρουσιάστηκε το 1956 και παραμένει σε υπηρεσία μέχρι και σήμερα, με πολλές εκδοχές και αναβαθμίσεις.

Αεροπορίες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τα C-130 σε πολεμικούς ρόλους και σε καιρό ειρήνης σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις παροχής βοηθείας και επιχειρήσεις διάσωσης.

Μερικά χαρακτηριστικά του C-130 Hercules:

Πολλαπλοί ρόλοι: Το C-130 μπορεί να εκτελέσει διάφορες αποστολές, όπως μεταφορά επιβατών και φορτίου, αερομεταφορά, επιχειρήσεις αναγνώρισης, αεροπορικές επιδρομές, αποστολές διάσωσης και πυρόσβεση.

Ευελιξία: Το C-130 είναι γνωστό για την ικανότητά του να λειτουργεί σε ακραίες συνθήκες και απομακρυσμένες τοποθεσίες. Μπορεί να προσγειωθεί σε αεροδρόμια μικρού μεγέθους, ακόμη και σε χωματόδρομους, και να αντεπεξέλθει σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Κινητήρες: Διαθέτει τέσσερις turboprop κινητήρες Allison T56-A-15, οι οποίοι παρέχουν ισχύ και αξιοπιστία, καθιστώντας το C-130 ικανό να προσγειώνεται και να απογειώνεται από σχετικά σύντομους και απαιτητικούς διαδρόμους.

Διαστάσεις: Το C-130 έχει μήκος περίπου 29,8 μέτρα, πλάτος 40,4 μέτρα και ύψος 11,7 μέτρα. Το μέγεθός του του επιτρέπει να μεταφέρει μεγάλο φορτίο και να προσγειώνεται σε σχετικά μικρούς διαδρόμους.

Χωρητικότητα φορτίου: Το C-130 μπορεί να μεταφέρει περίπου 19 τόνους φορτίου, 92 στρατιώτες, 64 αλεξιπτωτιστές ή 74 μεταφορείς επιζώντων.

Εμβέλεια και ταχύτητα: Η μέγιστη ταχύτητα του C-130 είναι περίπου 670 χλμ/ώρα, με συνολική εμβέλεια περίπου 4.000 χλμ χωρίς ανεφοδιασμό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.