Οι Ρώσοι ξεκινούν «απογραφή» των λαφύρων τους στη Χερσώνα για να τα «εθνικοποιήσουν»

Οι Ρώσοι κατακτητές σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν «απογραφή» κινητής και ακίνητης περιουσίας που ανήκει σε Ουκρανούς στο προσωρινά κατεχόμενο τμήμα της Περιφέρειας Χερσώνας.

Πηγή: Εθνικό Κέντρο Αντίστασης της Ουκρανίας

Απόσπασμα: «Η ρωσική διοίκηση κατοχής στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της Περιφέρειας Χερσώνας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει απογραφή “μη οικονομικών αντικειμένων”.

»Με αυτή την ονομασία, οι κατακτητές εννοούν την περιουσία που άφησαν οι Ουκρανοί φεύγοντας για να δραπετεύουν από τη ρωσική “απελευθέρωση”.

»Ειδικοί ελεγκτές θα ψάξουν τόσο για κινητά όσο και για ακίνητα όπου δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες».

Λεπτομέρειες: Το Εθνικό Κέντρο Αντίστασης της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι Ρώσοι θα προσδιορίσουν επίσης την περιουσία των «αυτοκατεχόμενων» εγκαταστάσεων, δηλαδή την περιουσία Ουκρανών που παρέμειναν στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη, αλλά δεν επανέγραψαν την ιδιοκτησία τους στα ρωσικά ψευδο-πρακτορεία.

«Μετά την καταγραφή μιας τέτοιας περιουσίας, οι Ρώσοι απειλούν να την «εθνικοποιήσουν», δηλαδή να ληστέψουν επίσημα τους ντόπιους», πρόσθεσε το Εθνικό Κέντρο Αντίστασης.

Πηγή: Ukrainska Pravda

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.