Αδελφοί Αγγελόπουλοι: Ανακοίνωση για τις δωρεές του πατέρα τους

Τη δική τους απάντηση στα «φαιδρά και ανάξια σχολιασμού» δημοσιεύματα περί δήθεν δωρεών από τον αείμνηστο πατέρας τους, Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, έδωσαν σήμερα οι αδελφοί Αγγελόπουλοι. 

«Ο αείμνηστος πατέρας μας έπασχε από βαρύτατη έκπτωση των ψυχοδιανοητικών του λειτουργιών τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2017» σημειώνουν σε επιστολή τους οι Παναγιώτης Αγγελόπουλος και Γιώργος Αγγελόπουλος προσθέτωντας ότι είχαν ζητήσει δικαστική συμπαράσταση «με αποκλειστικό σκοπό την προστασία των συμφερόντων του που απειλούνταν από διάφορους “συμβούλους” και “φίλους” που τον περιτριγύριζαν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αδελφών Αγγελόπουλων

«Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας ανώνυμες (!) επιστολές «φίλων» του αείμνηστου πατέρα μας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου περί δήθεν «δωρεάς» του τελευταίου μέσω ιδρύματος της αλλοδαπής και άλλες ευφάνταστες λεπτομέρειες. Τα παραπάνω θα ήταν φαιδρά και ανάξια σχολιασμού, πλην, όμως, συνδέονται άμεσα με βαρύτατες εγκληματικές ενέργειες που απασχολούν ήδη την δικαιοσύνη. Για τον λόγο αυτό, είναι σκόπιμο να καταστήσουμε γνωστά τα ακόλουθα:

1. Ο αείμνηστος πατέρας μας έπασχε από βαρύτατη έκπτωση των ψυχοδιανοητικών του λειτουργιών τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2017, όπως απεφάνθη αμετακλήτως το Εφετείο Αθηνών με την υπ’ αριθ. 733/2021 απόφασή του, με την οποία έγινε δεκτή η αίτησή μας για τη θέση του σε δικαστική συμπαράσταση με αποκλειστικό σκοπό την προστασία των συμφερόντων του που απειλούνταν από διάφορους «συμβούλους» και «φίλους» που τον περιτριγύριζαν.

2. Οι «φίλοι» αυτοί έχει αποδειχθεί πλέον ότι εκμεταλλεύονταν αδίστακτα την κατάστασή του για να αποσπούν βάσει οργανωμένου σχεδίου από την οικογενειακή μας περιουσία τεράστια χρηματικά ποσά δήθεν κατόπιν «εντολών» του πατέρα μας, «δωρεών» που εμφανιζόταν να κάνει και άλλων μεθοδεύσεων. Ο τελευταίος βέβαια δεν ήταν σε θέση να καταλάβει τι εσύρετο να «υπογράφει», πολλώ μάλλον δε να ελέγξει την εγκληματική δράση τους, η οποία με την πρόοδο του χρόνου γινόταν ολοένα και θρασύτερη.

3. Πράγματι, στο πλαίσιο πάντοτε του οργανωμένου τους σχεδίου δεν δίστασαν, με εκτελεστικό όργανο έναν από τους Έλληνες δικηγόρους της εγκληματικής τους οργάνωσης, να δωροδοκήσουν με εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ έναν από τους ψυχιάτρους πραγματογνώμονες που είχε διορίσει το Εφετείο για να εξακριβωθεί ο βαθμός έκπτωσης της ψυχοδιανοητικής κατάστασης του πατέρα μας. Για την πράξη τους αυτή, τους έχει ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη για το έγκλημα της κακουργηματικής δωροδοκίας, στο πλαίσιο δε της ανάκρισης τούς έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και υποχρεούνται, ως ύποπτοι φυγής, να επισκέπτονται άπαξ μηνιαίως το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν.

4. Μόλις πρόσφατα, ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών άσκησε νέα ποινική δίωξη κατά πλειάδας προσώπων αυτή τη φορά, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων και Ελβετών νομικών και οικονομικών «συμβούλων» του πατέρα μας, καθώς και των φερόμενων ως «διαχειριστών» των ιδρυμάτων της αλλοδαπής (συμπεριλαμβανομένου και του ιδρύματος που κατονομάζεται στα εν λόγω δημοσιεύματα) για τα αδικήματα ακριβώς των κακουργηματικών πλαστογραφιών και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Είναι πλέον δεδομένο ότι το σχέδιό τους έχει αποκαλυφθεί και η δίκαιη τιμωρία τους είναι αναπόφευκτη.

5. Από τα παραπάνω προκύπτει ευθέως, ότι όχι μόνο «δωρεά» του πατέρα μας μέσω του αναφερόμενου στα δημοσιεύματα ιδρύματος δεν ήταν δυνατόν να έχει υπάρξει, αλλά τουναντίον οι ενέργειες αυτές των «φίλων» του αποτελούν μικρό μόνο μέρος της δράσης τους για την καταλήστευση της οικογενειακής μας περιουσίας και ατυχή απόπειρα να «ξεπλύνουν» την εγκληματική τους δράση μέσω δήθεν «δωρεών».

6. Καταλήγοντας, η φιλανθρωπική δραστηριότητα της οικογένειάς μας, γνωστή στο πανελλήνιο, ανατρέχει πολλές δεκαετίες πίσω στον χρόνο και την συνεχίζουμε τιμώντας την εμπράκτως μέχρι και σήμερα, όπου και όταν παρίσταται ανάγκη. Πρόκειται, όμως, για δικές μας αποφάσεις και πρωτοβουλίες που θα εξακολουθήσουμε να παίρνουμε εμείς οι ίδιοι, με δωρεές προς όφελος της πατρίδας μας, και όχι για δήθεν δωρεές και «επιστολές» από εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου για τους δικούς τους σκοπούς στο όνομα δήθεν του αείμνηστου πατέρα μας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.