Αποκάλυψη – βόμβα: Ο Zelensky μετέτρεψε την Ουκρανία σε… Αφγανιστάν για τα κέρδη της στρατιωτικής βιομηχανίας των ΗΠΑ

Ο Volodymyr Zelensky, ο Ουκρανός πρόεδρος έχει μετατρέψει την Ουκρανία σε «ένα νέο Αφγανιστάν».
Αυτή τη δήλωση βόμβα δεν την έκανε κάποιος Ρώσος αξιωματούχος, ή κάποιος που εχθρεύεται το Κίεβο.
Στην εν λόγω δήλωση προέβη ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov.
Ο Azarov ήταν επικεφαλής της ουκρανικής κυβέρνησης τρεις φορές και ηγήθηκε της μεγαλύτερης οικονομικής ανάπτυξης της Ουκρανίας στη μετασοβιετική ιστορία της, κάνοντας έτσι την άποψή του για την κληρονομιά του Zelensky, ιδιαίτερα καυστική.
«Με τα χρόνια, οι πρόεδροι της Ουκρανίας υποσχέθηκαν να μετατρέψουν τη χώρα είτε σε μια νέα Γαλλία είτε σε μια νέα Ελβετία.
Ωστόσο, ο Zelensky προχώρησε περισσότερο από οποιονδήποτε και μετέτρεψε τη χώρα σε ένα νέο Αφγανιστάν, προς τέρψη των Αγγλοσαξόνων και των στρατιωτικών εταιρειών», έγραψε ο Azarov σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Τι νομίζετε; Υπάρχει περίπτωση η Ουάσιγκτον να βαρεθεί αυτό το ‘’παιχνίδι’’ στο άμεσο μέλλον;
Ή μήπως η ευχαρίστηση του να παίζεις βρώμικα κόλπα με τη Ρωσία είναι πιο σημαντική από τις ζωές των ομήρων του καθεστώτος του Κιέβου;» διερωτήθηκε ο Azarov.

Χρεοκοπημένο κράτος η Ουκρανία

Υπενθυμίζεται ότι ο Azarov εξήγησε σε συνέντευξή του στις αρχές Μαΐου τον ρόλο που έπαιξαν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στη μετατροπή της Ουκρανίας σε ένα χρεοκοπημένο κράτος, περιγράφοντας πώς από το πραξικόπημα του Euromaidan το 2014, ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε στο μισό.
Χαρακτήρισε επίσης τον σημερινό πρόεδρο της Ουκρανίας ως «αδειανό πουκάμισο» που νοιάζεται περισσότερο για τα κέρδη και τη δημοτικότητα στο εξωτερικό παρά για τον ουκρανικό λαό, γεγονός που τον καθιστά εργαλείο των δυτικών δυνάμεων και των ολιγαρχικών συμφερόντων.

Τα υπέρογκα εξοπλιστικά συμβόλαια

Ο Azarov δεν είναι σίγουρα ο πρώτος που συγκρίνει τον πόλεμο στην Ουκρανία με αυτόν των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, με τους ειδικούς να πιστεύουν πώς και οι δύο συγκρούσεις διεξήχθησαν προκειμένου να αποφέρουν τεράστια κέρδη για το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα με τα υπέρογκα εξοπλιστικά συμβόλαια.
Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν επίσης ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πόλεμος της Ουάσιγκτον, τύπου Αφγανιστάν.
Υπενθυμίζεται ότι ο αναλυτής Scot Ritter, πρώην επιθεωρητής των Ηνωμένων Εθνών και Αμερικανός πεζοναύτης στο Ιράκ, εκτίμησε πως ο Biden θα πρέπει να πείσει τον Zelensky ότι η Ουκρανία δεν έχει απολύτως καμία πιθανότητα να βγει νικήτρια στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Πρόσθεσε δε, πως οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να έλθουν αντιμέτωπες με τις τρομερές συνέπειες της αποχώρησης, όπως στο Αφγανιστάν και το Βιετνάμ.
Υπό αυτό το ίδιο πρίσμα, το The American Conservative ανέφερε «οι εξοπλιστικές εταιρείες άρχισαν να ”δακρύζουν” όταν ο πόλεμος της Αμερικής στο Αφγανιστάν έφτασε στο τέλος του.
Αλλά αμέσως μετά το τέλος μιας παρατεταμένης σύγκρουσης, μια άλλη στρατιωτική αντιπαράθεση ήρθε για τη διάσωση του συγκροτήματος.
Αν και υπάρχει ελάχιστο εθνικό συμφέρον για τις ΗΠΑ στην Ουκρανία και ενώ υπάρχουν τεράστιοι κίνδυνοι δεδομένου ότι η Ρωσία είναι μια δύναμη με πυρηνικά όπλα, ο Biden έχει ορκιστεί ότι η Ουάσινγκτον θα είναι δίπλα στην Ουκρανία για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τους άχρηστους αλλά καταστροφικούς πολέμους τους, όπως στο Βιετνάμ, στο Αφγανιστάν και τώρα στην Ουκρανία, για να στηρίξουν το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα.
Σύμφωνα με το ίδιο περιοδικό, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένα «νέο Αφγανιστάν του 1980, με τις ΗΠΑ να παίζουν και τον αμερικανικό και τον σοβιετικό ρόλο κατά καιρούς».

Η αντεπίθεση που… δεν έρχεται

Τα σχόλια του Azarov έγιναν λίγες μέρες πριν ο Zelensky δηλώσει ότι έχουν εγκριθεί οι ημερομηνίες για την πολυθρύλητη αντεπίθεση των Ουκρανών.
Μάλιστα σε μία καθαρά επικοινωνιακού τύπου συνάντηση με τον ανώτατο διοικητή των ουκρανικών δυνάμεων έγινε συζήτηση για την παροχή πυρομαχικών στον ουκρανικό στρατό.
Η αλήθεια όμως είναι μία και σκληρή για το ουκρανικό καθεστώς:
Ήλθε το καλοκαίρι και η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση δεν άρχισε ποτέ, κάτι που είναι ιδιαίτερα ταπεινωτικό αν λάβουμε υπόψη τους αλαζονικούς ισχυρισμούς περί σύντομης ανακατάληψης της Κριμαίας και της Μαριούπολης.
Είναι πιθανό ότι, όπως και στην περίπτωση του Αφγανιστάν, η Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιήσει στρατιωτικές επιθετικές μεθόδους, αλλά μάλλον τρομοκρατικές, όπως επιθέσεις με drones, εισβολή στον εναέριο χώρο και καταστροφή υποδομών.
Όπως επισημαίνει η Telegraph, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν εξαντληθεί και το Κίεβο βρίσκεται σε μια «απελπισμένη κατάσταση για να αναπληρώσει τον στρατό του που έχει πληγεί καίρια».
Παρόλο που η Ουκρανία έχει λάβει πολύ εξοπλισμό και όπλα του ΝΑΤΟ, υπάρχει ωστόσο έλλειψη στρατευμάτων που οι αξιωματούχοι θεωρούν βασικούς παίκτες στην αντεπίθεση.
Οι στρατολόγοι αντιμετωπίζουν μια τεράστια πρόκληση προσπαθώντας να προσελκύσουν τον σωστό αριθμό ανδρών στο στρατό και τώρα υιοθετούν πιο σκληρές τακτικές στρατολόγησης για να βρουν άτομα για τον στρατό.
Ο Zelensky το μόνο που έχει καταφέρει, είναι η Ουκρανία να μοιάζει ολοένα και περισσότερο με ένα νέο Αφγανιστάν.

Με τις τρομοκρατικές μεθόδους αυξάνει τα δεινά των Ουκρανών πολιτών

Εξάλλου ο Zelensky καταφεύγοντας σε τρομοκρατικές μεθόδους αυξάνει τους κινδύνους και τα προβλήματα για τον λαό του.
Στις 30 Μαΐου τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας που αναπτύχθηκαν μέσα και γύρω από τη Μόσχα απέκρουσαν μια αιφνιδιαστική επίθεση από το καθεστώς του Κιέβου.
Σύμφωνα με διάφορες πηγές, τουλάχιστον 24 drones καμικάζι UKRJET UJ-22 χρησιμοποιήθηκαν σε κάποιου είδους επίθεση κατά της ρωσικής πρωτεύουσας.
Η επίθεση κατάφερε να προκαλέσει σε μεγάλο βαθμό επιφανειακές ζημιές σε πολλά κτίρια στην πόλη, αν και ο συνολικός αντίκτυπός της μπορεί να περιγραφεί μόνο ως στρατιωτικά ασήμαντος.
Ωστόσο, πολλά μέσα ενημέρωσης την περιγράφουν ως την πρώτη επίθεση που έπληξε περιοχές αμάχων στη Μόσχα.
Η επίθεση αυτή αντιπροσωπεύει μια μεγάλη κλιμάκωση που η Μόσχα είναι εξαιρετικά απίθανο να αφήσει αναπάντητη.
Σε απάντηση, ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση προς το Κίεβο, δηλώνοντας: «Οι επιθέσεις με drones έχουν σχεδιαστεί για να προκαλέσουν αντίδραση από τη Ρωσία. Λοιπόν, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό».
Μια τέτοια προειδοποίηση που έρχεται απευθείας από τον Putin είναι αρκετά σπάνια και πιθανότατα ακούγεται αρκετά τρομακτική προς το καθεστώς του Κιέβου καθώς ο Ρώσος πρόεδρος δεν φημίζεται για τις μπλόφες του.
Και πράγματι, τις τελευταίες ημέρες, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε πολλά βασικά όπλα των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένου ενός άλλου συστήματος SAM «Patriot», καθώς και μεγάλου αριθμού όπλων που προμήθευσε το Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα λόγια του Putin απευθύνονται στους Ουκρανούς, τους οποίους προειδοποιεί πως η κυβέρνηση που βρίσκεται τώρα στην εξουσία είναι γεμάτη εξτρεμιστές που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές εκατομμυρίων αθώων πολιτών.
Ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί τελικά αυτή η ατυχής αιματοχυσία είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που ήδη κινούνται εντός των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου, τονίζει ο στρατιωτικός αναλυτής Drago Bosnic.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.