Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Δεν θέλουμε τίποτα άλλο από ειρήνη – Αυτό όμως μπορεί να επιτευχθεί μόνο με νίκη»!

«Η Ουκρανία αγωνίζεται για την ελευθερία στην Ευρώπη», ισχυρίστηκε  ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραλαμβάνοντας νωρίτερα απόψε το βραβείο «Καρλομάγνος», αφιερωμένο στην «ενότητα» της Ευρώπης.

«Η Ευρώπη οφείλει πολλά στον ουκρανικό λαό και προσωπικά στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Είμαστε ενωμένοι, ανήκουμε ο ένας στον άλλον και η ιστορία μας θα συνεχιστεί από κοινού», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, παρουσιάζοντας το τιμώμενο πρόσωπο στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του ‘Ααχεν.

Οι περίπου 700 προσκεκλημένοι που βρίσκονταν στην «αίθουσα του στέμματος» στο δημαρχείο του ‘Ααχεν υποδέχθηκαν τον Ουκρανό πρόεδρο όρθιοι, με παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μεγάλη τιμή» και παρέλαβε το βραβείο «στο όνομα του ουκρανικού λαού που αγωνίζεται καθημερινά για την ελευθερία του και για τις αξίες της Ευρώπης».

Καθένας από αυτούς τους Ουκρανούς θα άξιζε να βρίσκεται εδώ, σημείωσε και υπογράμμισε ότι η χώρα του «δεν θέλει τίποτα περισσότερο από την ειρήνη – αυτό όμως μπορεί στην παρούσα συγκυρία να επιτευχθεί μόνο με τη νίκη»(!)

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα κρίνει και τη μοίρα της Ευρώπης, «γιατί η Ρωσία θέλει να αναιρέσει την ιστορία της ευρωπαϊκής ενοποίησης», συνέχισε ο κ. Ζελένσκι. «Βρισκόμαστε απέναντι σε έναν επιτιθέμενο ο οποίος είναι ικανός για κάθε φρικαλεότητα και σκληρότητα. Αλλά δεν φοβόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.