Casus belli τυχόν σύλληψη του Putin – Το σχέδιο της Δύσης θέλει τη διάλυση της Ρωσίας

Τυχόν σύλληψη του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin στο εξωτερικό στο πλαίσιο υλοποίησης του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα είναι κήρυξη πολέμου υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος για ακόμα μια φορά έκανε λόγο για σχέδιο της Δύσης να αποσταθεροποιήσει και να διαλύσει τη Ρωσία.
«Απλά φανταστείτε – διότι προφανώς και δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο – ότι συμβαίνει.
Ο ηγέτης μιας πυρηνικής χώρας φτάνει ας πούμε στη Γερμανία και συλλαμβάνεται.
Τι σημαίνει αυτό;
Κήρυξη πολέμου κατά της Ρωσίας.
Σε αυτήν την περίπτωση, όλα μας τα όπλα θα στοχεύσουν τη Bundestag, την καγκελαρία και ούτω καθεξής» υποστήριξε ο Medvedev.

Στο χειρότερο σημείο από ποτέ οι σχέσεις με τη Δύση

Κληθείς να σχολιάσει την παρατήρηση του Γερμανού ομοσπονδιακού υπουργού Δικαιοσύνης Marco Buschmann ότι το Βερολίνο θα έπρεπε να εφαρμόσει την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και να συλλάβει τον Ρώσο πρόεδρο εάν φτάσει στη Γερμανία, ο Medvedev διερωτήθηκε: «Συνειδητοποιεί άραγε ότι θα ήταν casus belli, μια κήρυξη πολέμου;
Ή ήταν κακός φοιτητής της Νομικής;».
O Medvedev τονίζει ότι αυτή η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θα μπορούσε να έχει τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση.
«Οι σχέσεις μας με τον δυτικό κόσμο είναι ήδη φτωχές, είναι ίσως στο χειρότερο από ποτέ.
Ακόμη και όταν ο Churchill εκφώνησε την ομιλία του για το Σιδηρούν Παραπέτασμα, η σχέση μας ήταν καλύτερη.
Και ξαφνικά, κάνουν μια τέτοια κίνηση εναντίον του αρχηγού του κράτους μας» υπογράμμισε ο Medvedev.

Θέλουν τη διάλυση μας

Σύμφωνα με τον Medvedev, η Δύση επιθυμεί την αποσταθεροποίηση και τη διάλυση της Ρωσίας σε μια σειρά από κομμάτια που θα χάσουν τη δυνατότητα άμυνας, τον εθνικό τους πλούτο.
«Γιατί θέλουν μια χώρα που έχει γιγάντια έκταση, την πιο σοβαρή πυρηνική άμυνα και δεν υπακούει στους Αμερικάνους;
Απολύτως τίποτα.
Η επιθυμία της Δύσης είναι πολύ απλή:
Θέλει να αποσταθεροποιήσει την πολιτική κατάσταση, να χωρίσει τη χώρα σε μέρη, τόσο μεγάλα, ώστε να διαπραγματευτεί με καθένα από αυτά τα μέρη, να αποπυρηνικοποιήσει και να αποστρατικοποιήσει καθένα από αυτά και μετά να έρθει και να τους προσφέρει τις υπηρεσίες της (για την προστασία τους» υπογράμμισε ο Medvedev.
«Αυτά τα μέρη θα έχουν την ευκαιρία ακόμα και να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, βάσει των όρων της διαίρεσης του εθνικού μας πλούτου» αναφέρει ο Medvedev.

Καμία ισότιμη σχέση

Τα κράτη της Δύσης δεν θέλουν μια ισότιμη εταιρική σχέση με τη Ρωσία, γιατί δεν την χρειάζονται, είπε ο Medvedev, αναφέροντας πως η ίδια στάση υπάρχει και απέναντι στην Κίνα.
«Όχι επειδή είμαστε κατά κάποιον τρόπο μίζεροι και λάθος, αλλά απλώς επειδή δεν την χρειάζονται.
Πρέπει να κυριαρχούν με βάση τις δικές τους ιδέες» τόνισε ο Medvedev, επισημαίνοντας πως «ο λεγόμενος αγγλοσαξονικός κόσμος» έχει αναπτύξει τέτοιες ιδέες για τον εαυτό του, και αυτές οι απόψεις, «από τη σκοπιά των ίδιων των Αγγλοσαξόνων, είναι κάπως συνεπείς, αυτός είναι ο κόσμος τους, τον ελέγχουν, θέτουν τους κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της περιβόητης τάξης που βασίζεται σε κανόνες».
«Ο αγγλοσαξονικός κόσμος προσπαθεί να τα διαχειριστεί όλα αυτά και για την ώρα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, του Συμφώνου της Βαρσοβίας και της CMEA τα κατάφεραν», είπε ο Medvedev.

Πυρά και στην Κίνα

«Και μετά η Κίνα ξεκίνησε απότομα….
Πραγματικά δεν τους αρέσει, επομένως τα επόμενα χρόνια, ακόμη και δεκαετίες, δεν θα είναι ήρεμες» εκτίμησε ο Medvedev, αναφέροντας πως η ισότιμη εταιρική σχέση με τη Δύση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ψευδαίσθηση.

Ιδανική συμμαχία

O Medvedev εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για τη συμμαχία της Ρωσίας με την Κίνα, υποστηρίζοντας πως οι δύο χώρες αλληλοσυμπληρώνονται και ολοκληρώνουν τέλεια η μια την άλλη.
Όπως τόνισε, καμία συμμαχία δεν είναι απολύτως ισορροπημένη.
«Εάν μιλάμε για τη συνεργασία μας και τις ιδιαίτερες σχέσεις μας με την Κίνα, τότε όλα είναι καλά με αυτές.
Ναι η Κίνα είναι πολύ μεγαλύτερη από εμάς όσον αφορά τον πληθυσμό και την οικονομία.
Αλλά έχουμε τις δικές μας δυνατότητες, όπως για παράδειγμα τη μόνιμη συμμετοχή μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας (μαζί με την Κίνα επίσης) ή τις πυρηνικές δυνατότητες, το μέγεθος της χώρας μας, τα κολοσσιαία αποθέματα πηγών ανάπτυξης κ.ο.κ.
Αυτό σημαίνει ότι κάθε χώρα αλληλοσυμπληρώνεται εκεί» υπογράμμισε ο Medvedev.

Παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη

Όπως είπε ο Medvedev, η Κίνα «έχει ήδη γίνει η νούμερο ένα οικονομία στον κόσμο».
«Ακόμη και οι Αμερικάνοι το έχουν αναγνωρίσει αυτό.
Και μάλλον συμβαίνει όχι μόνο από την άποψη της ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης, αλλά και από φυσική άποψη» είπε ο Medvedev, τονίζοντας ότι το διαφορετικό μέγεθος των εθνικών οικονομιών δεν εμποδίζει τις αρμονικές σχέσεις.

Νέα εποχή

«Η επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping το επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.
Ήταν εξαιρετική: έδειξε, για να το θέσω με τις φράσεις που χρησιμοποιούνται συνήθως, ένα νέο επίπεδο σχέσεων ή την επόμενη φάση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης και αλληλεπίδρασης μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας.
Στους Κινέζους φίλους μας αρέσουν τέτοιες μεταφορικές φράσεις, αλλά αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση» υποστήριξε ο Medvedev.

Σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον Medvedev, ο Κινέζος πρόεδρος παρουσίασε ένα σχέδιο διευθέτησης για την Ουκρανία.
«Ο Πρόεδρός μας είπε χθες ότι πράγματι, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα σε αυτό.
Για να εφαρμοστεί οποιοδήποτε σχέδιο, χρειάζεται να υπάρχει και η επιθυμία να το μελετήσουν όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και τουλάχιστον στην Ουάσιγκτον και το Κίεβο, και αυτό δεν συμβαίνει τώρα» τόνισε ο Medvedev, αναφέροντας πως οι σινο-ρωσικές σχέσεις είναι στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.
«Και δεν βλέπω κανένα πρόβλημα σε αυτές τις σχέσεις στο άμεσο μέλλον» υπογράμμισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.