Δυνατή Ελλάδα

Σουδάν: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας οδηγούν φτωχά κράτη στην εξαθλίωση – Υποκριτική η Δύση

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας προκάλεσαν άνοδο των τιμών των αγαθών και πληθωρισμό, ενεργειακή κρίση, κλείσιμο επιχειρήσεων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και ήδη υπάρχουν φωνές ότι οι κυρώσεις είναι αναποτελεσματικές
Η επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας έχει επηρεάσει αρνητικά τις φτωχές χώρες προκαλώντας μια σειρά από προβήματα με κορυφαίο την επισιτιστική κρίση, δήλωσε ο πρεσβευτής του Σουδάν στη Μόσχα Mohammed Elghazali Eltijani Sirraja σε συνέντευξή του στο RIA Novosti, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023.
«Η επιβολή μονομερών κυρώσεων μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικό αποτέλεσμα και η επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας μπορεί επίσης να επηρεάσει άλλες χώρες, να δημιουργήσει μια κατάσταση στην οποία μπορεί να επηρεαστούν άλλες χώρες», είπε.
Ο διπλωμάτης υπενθύμισε ότι το Σουδάν παρέμεινε υπό κυρώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ευημερία της κοινωνίας.
Κατά τη γνώμη του, απαιτούνται ορισμένα κριτήρια για τη θέσπιση περιοριστικών μέτρων και η απόφαση για αυτά θα πρέπει να ληφθεί με τη συμμετοχή ενός διεθνούς οργανισμού, όπως ο ΟΗΕ και όχι με βάση το δυτικό βολονταρισμό που απηχει αποικοκρατικές αντιλήψεις.
«Δεν νομίζω ότι αυτό είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο και δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να λύσει προβλήματα.
Ακόμη και αν μιλάμε για τη συμφωνία σιτηρών, για την παράδοση λιπασμάτων σε χώρες που έχουν ανάγκη, οι κυρώσεις έχουν αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά επίσης σε όσους έχουν ανάγκη» κατέληξε ο πρέσβης.
Μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η Δύση αύξησε την πίεση των κυρώσεων στη Μόσχα.
Ωστόσο, αυτό δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και η ρωσική οικονομία, όπως σημείωσε ο πρόεδρος Vladimir Putin, αποδείχθηκε πολύ ισχυρότερη από ό,τι περίμεναν οι δυτικές χώρες.
Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας προκάλεσαν άνοδο των τιμών των αγαθών και πληθωρθσμό, ενεργειακή κρίση, κλείσιμο επιχειρήσεων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και ήδη υπάρχουν φωνές ότι οι κυρώσεις είναι αναποτελεσματικές.

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.