Γουινέα: Συναγερμός στη χώρα μετά την αύξηση των θανάτων από τον ιό Μάρμπουργκ (Έμπολα)

Προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και είναι εξίσου θανατηφόρος με τον Έμπολα

Συναγερμός έχει σημάνει στην ανατολική Ισημερινή Γουινέα μετά την αύξηση στους 9, των θανάτων από τον ιό Μάρμπουργκ, μιας ιδιαίτερα μολυσματικής ασθένειας που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και είναι σχεδόν εξίσου θανατηφόρα με τον Έμπολα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε ότι είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ο ιός του Μάρμπουργκ στην Ισημερινή Γουινέα.

Αυτή η μικρή χώρα της κεντρικής Αφρικής έθεσε μια επαρχία της σε καραντίνα προκειμένου να περιοριστεί η επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Εκτός από την επαρχία Κίε-Ντεμ, σε καραντίνα τέθηκε και η γειτονική περιφέρεια του Μονγκόμο.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι ερευνούσε ύποπτα κρούσματα αιμορραγικού πυρετού. Προς το παρόν μόνο τρεις άνθρωποι που εμφανίζουν «ελαφρά συμπτώματα» παραμένουν σε απομόνωση σε ένα νοσοκομείο της επαρχίας Κίε-Ντεμ, στα σύνορα με το Γκαμπόν και το Καμερούν, είπε ο υπουργός Μιτόλα Όντο Αγιεκάμπα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο ιός του Μάρμπουργκ μεταδίδεται στον άνθρωπο από τις νυχτερίδες. Από άνθρωπο σε άνθρωπο μεταδίδεται μέσω άμεσης επαφής με τα σωματικά υγρά των ασθενών, αλλά μπορεί επίσης να μεταδοθεί από επαφή με μολυσμένες επιφάνειες και αντικείμενα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.