Η Αστυνομία της Γκάνα απαγόρευσε τις «προφητείες» για το νέο έτος που τρομάζουν τους ανθρώπους

Η Αστυνομία στην Γκάνα προειδοποίησε τους θρησκευτικούς ηγέτες να μην κάνουν παραδοσιακές προφητείες για το νέο έτος που μπορεί να προκαλέσουν φόβο, άγχος ή θάνατο.

Το δικαίωμα της ελευθερίας της λατρείας δεν πρέπει να παραβιάζει τα δικαιώματα των άλλων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία.

Οι επικριτές λένε ότι η εντολή παραβιάζει το συνταγματικό δικαίωμα για θρησκευτική ελευθερία και ως εκ τούτου είναι παράνομη.

Εκατομμύρια Χριστιανοί συγκεντρώνονται συχνά σε εκκλησίες για να ακούσουν τους ποιμένες τους να κάνουν κηρύγματα για το νέο έτος.

Τα κηρύγματα συχνά κυμαίνονται από αισιόδοξες προβλέψεις έως εκείνες που προειδοποιούν για επικείμενη καταστροφή του κόσμου.

Η αστυνομική εντολή τέθηκε σε ισχύ πέρυσι, αφού η κοινή γνώμη πλημμύρισε από προβλέψεις θανάτων και καταστροφών, ανέφερε η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα My Joy Online.

Σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, η Αστυνομία επαίνεσε τις θρησκευτικές ομάδες για τη «συνεργασία» τους και για την «υιοθέτηση νομικά αποδεκτών μέσων για την επικοινωνία προφητειών».

Ωστόσο, ο δικηγόρος από τη Γκάνα, Σάμι Ντάρκο, είπε ότι η αστυνομική εντολή ήταν «παράνομη».

«Δεν πρόκειται καν για συζήτηση ή ερμηνεία από το ανώτατο δικαστήριο της Γκάνας.

»Κανένας νόμος στη Γκάνα δεν παρέχει στην αστυνομική διοίκηση καμία εξουσία να ρυθμίζει τις προφητείες στη χώρα», έγραψε.

«Η θρησκευτική ελευθερία είναι κάτι περισσότερο από την “ελευθερία στη λατρεία” σε μια συναγωγή, εκκλησία ή τζαμί.

»Σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να πάνε ενάντια στις βασικές αξίες και πεποιθήσεις τους για να συμμορφωθούν με τον πολιτισμό ή την κυβέρνηση, εκτός εάν παραβιάζει συγκεκριμένο νόμο», αυτός πρόσθεσε.

Ο Ντάρκο είπε στο BBC ότι η Αστυνομία έχασε μια υπόθεση νωρίτερα αυτό το έτος εναντίον ενός πάστορα που είχε κατηγορηθεί για προφητεία σχετικά με τον πυροβολισμό μιας διασημότητας μουσικού.

Η Αστυνομία είπε ότι έχει θεσπίσει την 27η Δεκεμβρίου ως Ημέρα Συμμόρφωσης με την Επικοινωνία Προφητείας.

«Αυτή η ημέρα έχει αφιερωθεί για να υπενθυμίσει σε όλους μας να ασκούμε την πίστη μας εντός των ορίων του νόμου για να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, απαλλαγμένο από το άγχος που δημιουργείται από προβλέψεις επικείμενης βλάβης, κινδύνου ή θανάτου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.