Όταν οι παγκόσμιοι ηγέτες το… ρίχνουν στον χορό [βίντεο]

Η σφοδρή αντιπαράθεση στη Φινλανδία με αφορμή τον τρελό χορό της πρωθυπουργού Σάνα Μάριν απασχόλησε αρκετά τα διεθνή ΜΜΕ και, αναπόφευκτα, έφερε στο μυαλό αρκετών και άλλες περιπτώσεις ηγετών που αποφάσισαν να το ρίξουν στον χορό.

Η ιστοσελίδα politico υπενθυμίζεται επτά περιπτώσεις κατά τις οποίες ηγέτες από τον Ντόναλντ Τραμπ έως τον… Μπόρις Γέλτσιν τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας με τις χορευτικές τους επιδόσεις, αλλά βρέθηκαν και στο στόχαστρο της κριτικής.

Ακολουθούν ορισμένοι χορευταράδες πολιτικοί με τη σειρά κατάταξης του Politico, από τον καλύτερο στον χειρότερο. Ποιος/α χορεύει καλύτερα;

Ο αυθόρμητος και μάλλον αμήχανος χορός της τότε πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε σημαδέψει το συνέδριο των Τόρις το 2018.

Το 1996 ο Μπόρις Γέλτσιν έδινε τον δικό του προεκλογικό αγώνα και ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας φρόντισε να μας προσφέρει μια… πρώιμη μορφή του Gangnam Style.

Ο Μπόρις Τζόνσον καταγράφηκε σε βίντεο να «τα σπάει» τον περασμένο Ιούλιο στον γαμήλιο χορό του.

Το 2011 ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προσέφερε ορισμένες, μάλλον τραγικές, χορευτικές φιγούρες που τον έφεραν στην… κορυφή του youtube, ενώ η εμφάνισή του έφερε ακόμη και το τραγούδι “Do the Medvedev”.

Το 2018, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Λάγος της Νιγηρίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έδειξε εξαιρετικά αμήχανος, όταν ο σπουδαίος Femi Kuti, γιος του θρύλου Fela Kuti, τον προσκάλεσε στη σκηνή να χορέψουν σε αφρικανικούς ρυθμούς.

Από μια τέτοια λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι «μανούλα» στο να δημιουργεί τέτοιες στιγμές για να κερδίσει δημοσιότητα. Κατεβαίνοντας, το 2015, από το ασανσέρ του Πύργου Τραμπ βρέθηκε να… χορεύει με ένα σαουδαραβικό ξίφος.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.