Πακιστάν: Εξέγερση κατά των ΗΠΑ προαναγγέλλει ο απερχόμενος πρωθυπουργός

Ξένες συνωμοσίες βλέπει ο απερχόμενος πρωθυπουργός

Το Πακιστάν, ένα πυρηνικό έθνος με 220 εκατομμύρια ανθρώπους, βρίσκεται σε πολιτικό χάος, με τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Ιμράν Χαν, να κάνει λόγο για εξέγερση κατά των ΗΠΑ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν πρόταση δυσπιστίας, στις 8 Μαρτίου, αλλά καθυστέρησε επανειλημμένα, καθώς ο πρωθυπουργός Χαν προσπάθησε να προσκολληθεί στην εξουσία.

Στις 3 Απριλίου, η Εθνοσυνέλευση ψήφισε με αποτέλεσμα ο Χαν να βρεθεί εκτός εξουσίας.  Σε δήλωσή του στο Κοινοβούλιο έκανε λόγο για μια ξένη συνωμοσία με στόχο την εκτόπιση της κυβέρνησης και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για προδοσία, ενώ κατέθεσε πρόταση στον αντιπρόεδρο να εγκαταλείψει την ψήφο μομφής. Στη συνέχεια, ο Χαν διέλυσε την Εθνοσυνέλευση και ζήτησε πρόωρες εθνικές εκλογές.

Το Πακιστάν βρίσκεται πλέον σε μια σοβαρή συνταγματική κρίση. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο απερχόμενος πρωθυπουργός προανήγγειλε πολιτικές εξελίξεις, στρέφοντας τα πυρά του προς τις ΗΠΑ. 

«Το Πακιστάν έγινε ανεξάρτητο κράτος το 1947. αλλά ο αγώνας για την ελευθερία αρχίζει ξανά σήμερα ενάντια σε μια ξένη συνωμοσία αλλαγής καθεστώτος. Είναι πάντα ο λαός της χώρας που υπερασπίζεται την κυριαρχία και τη δημοκρατία του» ανέφερε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.