Αντιπερισπασμός: Το ΝΑΤΟ δηλώνει «έτοιμο να τιμωρήσει την Κίνα για την υποστήριξη που προσφέρει στην Ρωσία»!

Δηλώσεις Γ.Στόλτενμπεργκ ανεβάζουν την παγκόσμια ένταση

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ανακοίνωσε πως το ”ΝΑΤΟ θα επεκτείνει την συνεργασία με τις χώρες της Ασίας εξαιτίας της άρνησης της Κίνας να καταδικάσει την Ρωσία”.

«Θα συνδράμουν οι συνεργάτες μας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού όπως Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία και Κορέα. Επειδή αυτή η κρίση έχει παγκόσμιες επιπτώσεις που μας απασχολούν όλους.

Είδαμε πως η Κίνα είναι απρόθυμη να καταδικάσει την ρωσική επιθετικότητα. Και το Πεκίνο έχει ενωθεί με τη Μόσχα αμφισβητώντας το δικαίωμα των εθνών να επιλέγουν τον δικό τους δρόμο. Αυτή είναι μια σοβαρή πρόκληση.

Aπολυταρχικές δυνάμεις απωθούν τους κανόνες της Διεθνούς Τάξης είναι πιο σημαντικό για τις Δημοκρατίες να ενωθούν και να προστατέψουν τις αξίες.

Επιπλέον θα εμβαθύνει η συνεργασία του ΝΑΤΟ με τις χώρες της Ασίας-Ειρηνικού σε περιοχές όπως ο έλεγχος των όπλων, ο κυβερνοχώρος, υβριδικό πόλεμο και η τεχνολογία».

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ΗΠΑ θα υπερ-εξοπλίσουν χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού όπως Ν.Κορέα, Ιαπωνία και άλλες. Στόχος η Κίνα.

Σφοδρή αντίδραση Κίνας: Ολέθριες συνέπειες περιμένουν τις ΗΠΑ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας εξέδωσε ανακοινώσεις με τις οποίες προειδοποιεί τις ΗΠΑ για “ολέθριες συνέπειες”.

Αναφέρει σχετικά:

“Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ταϊβάν από την Πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

Εάν η αμερικανική πλευρά θέλει να ακολουθήσει λάθος δρόμο, η Κίνα θα λάβει αποφασιστικά και ισχυρά μέτρα για να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα.

Οι ΗΠΑ θα φέρουν την ευθύνη για όλες τις συνέπειες.

Yπάρχει νέος γύρος έντασης στα Στενά της Ταιβάν καθώς οι ΗΠΑ προωθούν την ατζέντα ανεξαρτητοποίησης. Χρησιμοποιούν την Ταιβάν για να περιορίσουν την Κίνα.

Καθώς οι αρχές της Ταϊβάν συνεννοούνται με τις ΗΠΑ, μερικοί μάλιστα κάνουν σκόπιμα μια αναλογία μεταξύ της Ταϊβάν και της Ουκρανίας παρά την εντελώς διαφορετική φύση τους.

Πρέπει να καταλάβουν ότι παίζουν με τη φωτιά. Όσοι παίζουν με τη φωτιά είναι βέβαιο ότι θα καούν”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.