Σε απομόνωση ο πρόεδρος της Μποτσουάνα – Βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Ο Μογκουέτσι Μασίσι, πρόεδρος της Μποτσουάνα, της μίας από τις δύο πρώτες χώρες, μαζί με τη Νότια Αφρική, στις οποίες ταυτοποιήθηκε η παραλλαγή Όμικρον, τέθηκε σε απομόνωση αφού διαγνώσθηκε θετικός στην Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

«Ο πρόεδρος δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα και έχει τεθεί υπό στενή ιατρική παρακολούθηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι ο Μοκγκουίτσι Μασίσι διαγνώσθηκε θετικός σε έλεγχο ρουτίνας. Ο αντιπρόεδρος Σλάμπερ Τσογκουάνε θα αναλάβει προσωρινά και μέχρι νεωτέρας τα προεδρικά καθήκοντα, διευκρίνισε η κυβέρνηση.

Η πολύ μεταδοτική αυτή παραλλαγή, η οποία φέρει πολλές μεταλλάξεις που δημιουργούν φόβους για αντίσταση στα εμβόλια, ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη Νοεμβρίου στην Μποτσουάνα και τη Νότια Αφρική.

Αύξηση των μολύνσεων στην Μποτσουάνα

Η Μποτσουάνα, η οποία ανακοίνωσε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι καταγράφει «άνοδο του αριθμού των μολύνσεων», αριθμούσε σχεδόν 220.000 κρούσματα και πάνω από 2.400 θανάτους την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο πρόεδρος περιέγραψε στην ομιλία του για το τέλος της χρονιάς «μια παραλλαγή που μεταδίδεται σαν μια γραμμή από πυρίτιδα».

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν πρόσφατα πως αρχίζουν την εκστρατεία των αναμνηστικών δόσεων για τους ήδη εμβολιασμένους και πως μειώνουν στα 12 έτη την ηλικία του εμβολιασμού.

Στο τέλος Δεκεμβρίου, το 43% του πληθυσμού των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων της Μποτσουάνα ήταν πλήρως εμβολιασμένο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.