Πήραν «φωτιά» οι τιμές των καυσίμων στην κατεχόμενη βορειοδυτική Συρία εξαιτίας της καθίζησης της τουρκικής λίρας

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, οι τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης αυξήθηκαν σε περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας. Η τεράστια υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου ΗΠΑ είναι ο κύριος λόγος πίσω από τις αυξήσεις των τιμών, σύμφωνα με αναλυτές, μεταδίδει η ιστοσελίδα NorthPress.

Οι ισοτιμίες έχουν διαμορφωθεί ως εξής: 1 δολάριο = με 10 τουρκικές λίρες και 1 τουρκική λίρα = με 353 συριακές λίρες.

Το Σάββατο, η εταιρεία Watad Petroleum, που διευθύνεται από την τρομοκρατική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα, συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα), αύξησε τις τιμές των καυσίμων στα κατεχόμενα από τζιχαντιστές και Τούρκους εδάφη στη βορειοδυτική Συρία για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα.

Ένα λίτρο εισαγόμενης βενζίνης κορυφαίας κατηγορίας έφτασε τις 8,46 τουρκικές λίρες (2.900 συριακές λίρες) και ένα λίτρο εισαγόμενου ντίζελ κορυφαίας κατηγορίας κοστίζει 8,51 τουρκικές λίρες (2.800 συριακές λίρες).

Ένα λίτρο ντίζελ δεύτερης ποιότητας έχει φτάσει τις 6,21 τουρκικές λίρες (2.200 συριακές λίρες).

Οι τιμές μιας φιάλης αερίου αυξήθηκαν στις 122,5 τουρκικές λίρες (34.000 συριακές λίρες).

Η εταιρεία Watad Petroleum, που ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια από την αυτοαποκαλούμενη «Κυβέρνηση Σωτηρίας» (η πολιτική πτέρυγα της τρομοκρατικής οργάνωσης Ταχρίρ αλ Σαμ), μονοπωλεί τα καύσιμα που εισάγονται στην πόλη Ιντλίμπ.

Στις 6 Νοεμβρίου, η Watad Petroleum αύξησε τις τιμές των παραγώγων πετρελαίου στη βορειοδυτική Συρία, λίγο αφότου είχε ήδη αυξήσει τις τιμές τους, μια κίνηση που προκάλεσε ευρεία περιφρόνηση και οργή της κοινής γνώμης.

Η αύξηση των τιμών οφείλεται στο γεγονός ότι η τουρκική λίρα υποχώρησε έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, ισχυρίστηκε η εταιρεία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.