Μόνο με κωδικό QR η είσοδος σε εστίαση, λιανεμπόριο και δημόσιες εκδηλώσεις στην Ρωσία

Νέα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και για τα ταξίδια εντός και εκτός Ρωσίας κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας στην Κρατική Δούμα.

Σύμφωνα με την πρόταση της ρωσικής κυβέρνησης, για την παρουσία σε δημόσιες εκδηλώσεις και πολιτιστικούς χώρους, καθώς και για την εστίαση και τα καταστήματα λιανεμπορίου οι πολίτες θα πρέπει να παρουσιάσουν το QR code του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους ή έγγραφο νόσησης από κορονοϊό ή έγγραφο εξαίρεσης από τον εμβολιασμό.

Παράλληλα, οι επιβάτες θα πρέπει να παρουσιάζουν τα ίδια έγγραφα για ταξίδια εντός και εκτός Ρωσίας. Οι ξένοι ταξιδιώτες που έρχονται στη Ρωσία με αεροπλάνο ή τρένο θα πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR τεστ.

Η ρωσική κυβέρνηση σημειώνει ότι η εισαγωγή της χρήσης κωδικών QR για τα ταξίδια και για τους δημόσιους χώρους αποτελεί έκτακτο μέτρο λόγω της δύσκολης κατάστασης με τον κορονοϊό.

Οι σχετικές αποφάσεις για τη χρήση του QR και πού θα χρησιμοποιείται πρέπει να κυρωθούν και από τις περιφερειακές αρχές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.