Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Στη δημοσιότητα χάρτες με τις κινήσεις του Ορούτς Ρέις

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία, καθώς σε μία νέα εμπρηστική κίνηση το υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρεται ότι “η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων στη Γαλάζια Πατρίδα μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως γίνεται μέχρι τώρα” ενώ συμπεριέλαβες και χάρτες με τα σύνορα της τουρκικής υφαλοκρηπίδας εντός των οποίων κινείται το Ορούτς Ρέις.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται πως “οι ειδήσεις που μεταδόθηκαν σε ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια, ενώ περιέχουν παραπλανητικές εκτιμήσεις σχετικά με τη NAVTEX, που ανακοινώθηκε για τις δραστηριότητες του σεισμογραφικού σκάφους Ορούτς Ρέις.

Στο πλαίσιο της συλλογής σεισμικών δεδομένων για λογαριασμό της Turkish Petroleum Corporation (εταιρεία Τουρκικών Πετρελαίων), το Ορούτς Ρέις στη Μεσόγειο, το Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά στη Μαύρη Θάλασσα, τα πλοία Φατίχ και Κανούνι αλλά και το πλοίο Denar-2 συνεχίζουν τις ερευνητικές και γεωτρητικές δραστηριότητες υπό τη συνοδεία και τον έλεγχο των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας μας” επισημαίνεται στη συγκεκριμένη ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας.

Τουρκία χάρτες Ορούτς Ρέις

Παράλληλα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη: “Οι περιοχές για τις τρέχουσες δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης καθορίζονται σύμφωνα με τις επιστημονικές, τεχνικές προϋποθέσεις και ανάγκες, σύμφωνα με την υφαλοκρηπίδα μας  όπως αυτή καθορίζεται στη Συμφωνία Καθορισμού Υφαλοκρηπίδας που υπογράψαμε με την ΤΔΒΚ το 2011, και τα όρια της οποίας κοινοποιήθηκαν στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020.

Στο πλαίσιο αυτό καθορίζεται και η περιοχή για τις έρευνες του Oρούτς Ρέις στα νοτιοδυτικά του κόλπου της Μερσίνας με την έκδοση της NAVTEX”.

Ορούτς Ρέις χάρτες

“Σε μια τέτοια περίοδο, που οι δραστηριότητες στη Γαλάζια Πατρίδα βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους, υπό τον συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων και οργανισμών, υπάρχει ένα υποκείμενο κίνητρο, αν όχι άγνοια, πίσω από τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες που σκοπό έχουν να παραπλανήσουν το ευγενές μας έθνος και να βλάψουν τις εθνικές μας ενέργειες” γράφει το τουρκικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του και προσθέτει πως “η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως γίνεται μέχρι τώρα”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.