ΤΟΥΡΚΙΑ: «ΚΑΜΠΑΝΕΣ» ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ για «προσβολή» κατά του Ερντογάν

Πρόστιμο σε δύο τηλεοπτικά δίκτυα επειδή ένας παρουσιαστής και δύο ηθοποιοί άσκησαν μέσα από τις συχνότητές τους κριτική για την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία υπό τον Ερντογάν επέβαλε το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο στη γείτονα.

Παράλληλα διέταξε να μη μεταδοθεί η εκπομπή του Φατίχ Πορτακάλ στο Fox TV τις τρεις επόμενες φορές, όπως αναφέρει η Hurriyet, ενώ μια άλλη στο αντιπολιτευόμενο κανάλι Halk TV τις επόμενες πέντε φορές.

Στην περίπτωση του Fox TV το ΕΣΡ της Τουρκίας επέβαλε το πρόστιμο λόγω ενός σχολίου του παρουσιαστή Φατίχ Πορτακάλ, που διερωτήθηκε αν θα τολμήσει κανείς με τις πιέσεις που ασκεί η κυβέρνηση να κατεβεί στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για τις τιμές των καυσίμων που έχουν φθάσει στα ύψη.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε την περασμένη εβδομάδα στον παρουσιαστή, χωρίς να τον κατονομάσει, κάνοντας λόγο για κάποιο «πορτοκάλι» ή «νεράτζι» που καλεί τον κόσμο σε διαδηλώσεις. «Μάθε τα όριά σου», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Το κανάλι Halk TV βρέθηκε στο σταυρόνημα του τουρκικού ΕΣΡ λόγω επικριτικών σχολίων των ηθοποιών Μετίν Ακπινάρ και Μιουτζντάντ Γκεζέρ, εις βάρος των οποίων διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για προσβολή του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.